https://imgix.femina.dk/2022-06-28/web_FINAL3.jpg
Annonce
ANNONCE

Her er alt, du skal vide om serum – og grunden til, du skal bruge det

25. juli 2022
Annonce for L'Oréal Paris. Foto: Shutterstock
Hvad er et serum, og hvorfor skal du bruge det? Det kan du få svaret på her, hvor vi fortæller, hvorfor hypen omkring produktet er helt på sin plads.
Logo

For mange består den daglige hudplejerutine af en dagcreme og måske en natcreme. Dejligt simpelt. Men hvis du vil have mest muligt ud af din tid og dine produkter, så bør du også byde serummet velkommen. Hypen omkring produktet er nemlig helt på sin plads, og det er da heller ikke uden grund, at det startede en mindre revolution i hudplejeindustrien.

Her gør vi dig klogere på serum og fortæller, hvorfor du bør bruge det.

Hvad er et serum?

Et serum er et meget koncentreret – og derfor enormt effektivt – hudplejeprodukt. Egentlig er det ret simpelt: Serummet indeholder mindre vand end cremer og har derfor en højere koncentration af aktive ingredienser, der styrker og plejer din hud. Serummet har derfor en meget kraftfuld virkning.

Konsistensen af et serum er mere flydende end en creme, da det næsten ikke indeholder nogle midler til at fortykke produktet. Derfor trænger det hurtigere og dybere ind i hudoverfladen, hvor det kan hjælpe dig med de fleste hudproblemer.

Forskellige typer

Der findes forskellige serummer med forskellige virkninger. Der findes et serum til ethvert tænkeligt behov, så det gælder bare om at fastlægge, hvad din hud har brug for.

Du kan få serummer til tør hud, som giver huden særlig næring, særligt fugtgivende serummer til dehydreret hud, eller serummer, der ensarter din hudtone og dæmper rødme.

Du kan også finde serummer specielt udviklet til moden hud, som for eksempel Rosy Oil-serummet fra L’Oréal Paris’ Age Perfect Golden Age-serie. Serummet fugter huden for at fjerne følelsen af tørhed og stramhed, og så giver den rosenglød til mat og grålig hud, som opstår med alderen. Det styrker og genopfrisker desuden huden, så den får mere fylde og bliver mere fast.

Serum
Age Perfect Golden Age Rosy Oil-Serum. Find det her.

Sådan bruger du serum

Start med at rense huden, og påfør så serummet på ren og tør hud. Du skal bruge cirka 4-6 dråber. Lad serummet trænge ind ved forsigtigt at gnubbe og duppe det på huden. Vent på, at produktet tørrer, og slut så af med en ansigtscreme.

Du kan benytte ovenstående rutine både morgen og aften. Slut af med en dagcreme om morgenen og en natcreme om aftenen.

Få mere ud af din hudpleje

Et serum styrker effektiviteten af din hudpleje og kan gøre dine andre produkter som dagcreme og natcreme mere effektive.

For det bedste resultat bør du bruge en creme fra samme serie som dit serum, så der er synergi mellem produkterne. I Age Perfect Golden Age-serien fra L’Oréal Paris finder du udover serummet både dagcremer, natcreme og øjencreme.

Få en rosa glød

Den rosafarvede dagcreme fra L’Oréal Paris er beriget med pæonekstrakt, som er kendt fra traditionel kinesisk medicin for at aktivere hudens naturlige farve og glød samt for at beskytte huden over tid. Formlen booster øjeblikkeligt huden for en frisk og rosa glød.

Dagcreme
Age Perfect Golden Age Rosy Dagcreme. Find den her.

Dagcreme med solfaktor

Styrkende dagcreme fra L’Oréal Paris med SPF 20 og kalcium B5, som modvirker tab af spændstighed og aktiverer hudens glød. Huden fugtes intensivt, føles genoplivet, og hudtonen synes at få en rosa glød.

Dagcreme med SPF
Age Perfect Golden Age Dagcreme SPF 20. Find den her.

Kølende natcreme

Vågn op med rosenglød på kinderne! Denne natcreme fra L’Oréal Paris har en unik afkølende formel, der sænker hudens temperatur med -1,3° efter påføring. De kølende egenskaber aktiverer huden, mens cremens pæonekstrakt arbejder for at give din hud en rosa morgenglød.

Natcreme
Age Perfect Golden Age Natcreme. Find den her.

Et vågent øje

Den rosafarvede øjencreme fra L’Oréal Paris er beriget med pigment, som øjeblikkeligt forskønner øjenområdet. Øjenområdet fugtes intensivt og ser mere vågent ud. Mørke rande under øjnene fremstår mindre tydelige, og øjenområdet føles fastere.

Øjencreme
Age Perfect Golden Age Øjencreme. Find den her.

L’Oréal Paris hylder den perfekte alder

L'Oréal Paris vil med hudplejemærket Age Perfect Golden Age styrke kvinder, så de kan føle sig tilpasse og smukke uanset alder. Formlerne i Age Perfect Golden Age fremmer en mere homogen hudtone. Læs mere om hudplejeserien her.

Læs også