https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/april/2013-16-bh-p.jpg
Skønhed

Hængebryster kan skyldes din BH

19. april 2013
af Maria Jönsson Bebe
Er BH'en din bedste ven, eller er den i virkeligheden årsagen til hængebryster? Find svaret i ny forskning

De fleste af os kvinder har et forhold til bh'en, der tangere afhængighed. Den holder på bryster der er lidt for tunge, og får de lidt for små til at synes af mere. Desuden er den gennem tiden blevet tillagt evner som at være god støtte til ryggen.

Men, alt det kan meget vel være en myte, for ifølge et nyt fransk studie bør kvinderne faktisk holde sig helt fra BH'en, hvis de ikke på sigt vil have "hængebryster".

Se galleriet : 7 kvinder viser deres nøgne bryster frem

Bh'en kan give hængebryster

I intet mindre end 15 år har den franske professor i sportsvidenskab, Jean-Denis Rouillon, der er tilknyttet Besancon Universitetet i Frankrig, studeret bh'ens effekt og virkning på kvindebrysterne, og konklusionen er klar; bh'en har stort set ingen effekt som støtte for ryg og bryst, og i værste fald kan den faktisk gøre brysterne mere hængende end uden brug af bh. Professor Rouillon sager:

- Medicinsk, fysiologisk og anatomisk - har brysterne ingen fordele ved at blive fornægtet tyngdekræftens lovmæssigheder.

Og faktisk tyder forskningen på, at det ligefrem er en ulempe at bruge bh, da resultatet på sigt kan være, at brysterne ligefrem kommer til at hænge mere, end hvis altså blot naturen havde fået lov til at gå sin gang.

Se galleriet : Almindelige Amerikanske kvinder smider tøjet

Forsøgspersonerne er positive

En af deltagerne I Professor Rouillons forsøg, en 28 årig kvinde, var så begejstret for resultatet, at hun de sidste to år helt har droppe bh'en. Hun siger om resultatet:- Der er adskillige fordele: jeg kan trække vejret meget lettere, min holdning er blevet bedre, og jeg har færre rygsmerter.

Læs også