hårpleje
Skønhed

Hårpleje: Pleje til din hårtype

24. juni 2017
af ALL OVER PRESS
Foto: PR
Alt virker ikke for alle. Heller ikke når det gælder hårpleje. Gå derfor efter pleje, som er designet til din hårtype. Så får du flot hår, der sidder som du vil have det.

Hårpleje: Kraftig hår med naturlig fald

Et kraftigt hår er taknemligt at pleje, men kræver en grundig føntørring, hvis du vil undgå, at det filtrer og udvikler ukontrollerede fald.

Hårpleje:

Da føntørring er en forudsætning for, at dit kraftige hår skal tage sig godt ud, vil fugtgivende og nærende plejeprodukter være nødvendige. Varmen fjerner nemlig fugt og slider på håret.

Læs også: Hårpleje til gråt hår

Styling:

For at skabe kontrol og sikre, at håret ikke danner uønskede fald, kan frisuren med fordel fikseres med en medium-hold-hårspray, der gør det muligt, at håret stadig kan bevæge sig naturligt. Afslut med et par dråber olie eller en shinespray, der tilfører en sund og frisk glans.

https://imgix.femina.dk/media/61a4b4bac1eb4d888b572761ee0a3dad_0.jpg

Olieberiget hårparfume, der virker plejende og glansgivende. Organic Hair Perfume, 399 kr. Tabitha James Kraan. Køb den her

Fint og glat hår

Fint hår har ofte en tendens til at klaske sammen, hvis det udsættes for tyngende pleje- og stylingprodukter. Det betyder ikke, at du helt skal undgå produkter – du skal blot bruge de rigtige.

Hårpeje:

Kig efter produkter med betegnelsen ”volumen” og lad kun balsammen virke i hårspidserne, da de blødgørende ingredienser kan virke tyngende på fint hår. Vask gerne håret dagligt, da det vil øge hårets naturlige fylde og sikre, at rester af gamle stylingprodukter vaskes ud. Supplér eventuelt med et kosttilskud, der styrker hårets kvalitet.

Styling:

Fordel en volumenmousse i fugtigt hår og føntør helt tørt – gerne over rundbørste. Det giver ekstra fylde og mere kontrol over frisuren. Klasker dit hår i løbet af dagen, kan du pifte det op med tørshampoo eller saltvandsspray, men brug kun lidt ad gangen, da for meget produkt kan virke tyngende.

Få mere fylde i håret med en tørshampoo, der løfter håret ved rødderne og samtidig suger fedt, så det bliver renere at se på. Dry Shampoo soft touch, 140 kr. Björn Axen. Køb den her

https://imgix.femina.dk/3_1.jpg

Krøllet hår

Krøllet hår er generelt mere tørt og porøst end andre hårtyper. Også selv om det egentlig er sundt. Derfor har krøllerne brug for rigtig meget fugt og nærende pleje, hvis du vil undgå stort og ukontrolleret krus.

Hårpleje:

Gå efter en mild og fugtgivende shampoo, der renser hovedbunden, uden at håret bliver tørt. Sørg altid for at efterbehandle med blødgørende og rig balsam, der forsegler fugten i håret og dermed holder krus på afstand. Spring gerne hårvasken over hver anden dag og brug en nærende hårmaske en gang om ugen.

Styling:

Fordel rigeligt med leave-in-conditioner og/eller hårolie i fugtigt hår, og lad det lufttørre. Undgå glattejern og føntørring ved høj temperatur, da varmen vil få fugten i håret til at fordampe og gøre håret endnu mere tørt og kruset.

https://imgix.femina.dk/4_0.jpg

Fugtgivende shampoo, der modvirker tørt og dehydreret hår. Moisturizing Shampoo, 140 kr. Sachajuan.

Læs også