guide til sart hud
Annonce
Skønhed

Guide til sart hud: Hvilken hudtype har du?

4. april 2022
Annonce for A-DERMA
Foto: Shutterstock
Sart og sensitiv hud kan være både ubehageligt og smertefuldt og gøre hverdagsrutinerne besværlige. Heldigvis kan du hjælpe din tørre, rødmende eller overfølsomme hud. Her guider vi dig til den bedste hudpleje til din hudtype.
a-derma

Huden er kroppens største organ og fungerer som et skjold imod alt det, der påvirker os udefra. Det er huden, der beskytter os mod sol, bakterier, kulde og slag. Den hjælper med at holde os varme og køle os ned, og den registrerer berøring og smerte.

Netop fordi huden har så mange funktioner, er det vigtigt at passe godt på den. Og selv om huden beskytter os alle på samme måde, har vi forskellige hudtyper, der har behov for forskellig behandling. Har du sart hud, har du brug for en mere målrettet pleje.

Her får du en guide til, hvordan du plejer din hud bedst muligt, alt efter hvilken hudtype du har. Hvis du stadig er i tvivl om, hvad der er bedst for lige præcis din hud, kan du spørge på apoteket.

Sådan passer du bedst på din hud

Ligegyldigt hvilken hudtype du har, er det altid en god idé at rense huden for at fjerne skidt og makeuprester og give den en god creme for at beskytte den.

Rens først med en blid ansigtsrens. Har du sensitiv hud, så vælg en Micellar Water-ansigtsrens, som nænsomt fjerner bakterier, makeup og urenheder fra huden. Micellar Water er en blid ansigtsrens, da du hverken skal gnide hårdt på huden eller skylle ansigtsrensen af efterfølgende. Dermed undgår du at vaske ansigtet i kalkholdigt vand, som er hårdt for huden.

Når du har renset din hud, er den klar til at modtage creme og måske ekstra pleje til sart hud.

A-DERMA biology micellar water

Gå efter økologiske og veganske produkter, som er formuleret uden parfume, æteriske olier eller kontroversielle indholdsstoffer, så du beskytter miljøet såvel som din hud. A-DERMA BIOLOGY Micellar Water er en blid og nænsom ansigtsrens med Micellar Water, som gennemfugter huden og består af 100 % naturlige ingredienser.

Tør og irriteret hud

Du kan typisk mærke på huden, hvad den har brug for. Føles din hud tør og irriteret, vil du have gavn af en creme med en nærende frem for en let konsistens. Kan du ikke mærke, hvad din hud har brug for, er en god tommelfingerregel at bruge en creme med en let konsistens om sommeren og en creme med en mere nærende konsistens om vinteren. Den nærende creme kan bedre beskytte huden mod vintervejret.

En nærende basiscreme er A-DERMA BIOLOGY Rich Cream, som er god til dig, der har tør og irriteret hud.

A-DERMA biology rich cream

A-DERMA BIOLOGY Rich Cream

Stram hud

Føles din hud en lille smule stram, kan det være, den mangler fugt. Løsningen på det kan være at give huden en creme med en let konsistens, som fugter og bevarer gløden i huden. Det kan også være rart at bruge en let creme om sommeren, hvor luften er varm.

En basiscreme med en let tekstur er A-DERMA BIOLOGY Light Cream. Den passer til dig, der føler, at din hud strammer lidt.

A-DERMA biology light cream

Både A-DERMA BIOLOGY Rich Cream og A-DERMA BIOLOGY Light Cream fugter intensivt i op til 24 timer og er gode som basis for din makeup. De er veganske, dermatologiske og økologisk certificerede, lavet på 99 % naturlige ingredienser, og så er de testet på allergisk hud. Du kan sagtens blande en eller flere målrettede A-DERMA-hudpleje med cremerne for at skabe den creme, der passer til lige præcis din hud.

Rødmende hud

Har du sart hud, kan din hud have nogle særlige behov, som du skal tage hensyn til i din hudpleje. Et tegn på, at din hud er sart, er, at den rødmer og blusser op ved kinder, næse og hage. Det er, fordi dine blodkar i huden udvides som følge af hyperreaktivitet. Med tiden kan blodkarrene udvides mere og mere, og rødmen kan blive permanent. Rødmer du indimellem, kan du bruge produkter, der fugter og beroliger huden.

Når du renser din hud, er det vigtigt, at du undgår sæber og hudirriterende materialer – du kan for eksempel køre en økologisk vatrondel forsigtigt over huden.

Brug en god creme, når du har renset din hud. Du kan blande din dagcreme med A-DERMA BIOLOGY Anti-redness Care, som er specielt udviklet til dig, der har problemer med rødmende hud. Den beroliger følelsen af varme i huden med det samme og indeholder mandarin-ekstrakt, som reducerer synligheden af rødme. Påfører du Anti-redness Care i ansigtet morgen og aften, beroliger du også huden i det lange løb.

Er du meget generet, er det altid en god idé at søge læge.

A-DERMA biology anti-redness care

A-DERMA BIOLOGY Anti-redness Care

Tørre pletter, kløe og prikkende hud

Har du meget tørre pletter i ansigtet, og oplever du sommetider en prikkende og kløende fornemmelse i din hud? Så kan det være tegn på, at du har meget tør hud. Det kan være rigtig ubehageligt, især i vintermånederne, hvor kulden bider sig fast i kinderne, og ansigtet føles tørt og ru.

Husk, at vand kan medvirke til at tørre huden ud, så undgå at gå i bad og vaske ansigtet for ofte. Pas også på med sæbe, parfume og tøj, der kan irritere huden.

Det vigtigste for dig med meget tør hud er at tilføre huden masser af fugt og sørge for, at den kan modstå udefrakommende påvirkninger. Påfører du A-DERMA BIOLOGY Nutri Care morgen og aften, vil den økologiske aktive ingrediens saflorolie nære og styrke huden, så den kan stå imod ydre påvirkninger og få gløden tilbage.

Søg læge, hvis din hud bliver ved med at klø, selv om du fugter og styrker den ved hjælp af creme, da kløen i så fald kan skyldes en sygdom.

A-DERMA biology nutri care

A-DERMA BIOLOGY Nutri Care

Prikkende og varm hud

Måske har du oplevet en prikkende, ubehagelig og varm fornemmelse i huden, når du påfører et bestemt produkt, når du er i kontakt med forurening, når du er i et bestemt klima, eller når du er stresset eller træt. Det er tegn på overfølsom, reaktiv eller intolerant hud. Overfølsom hud kan være utrolig generende at skulle tage hensyn til.

Din overfølsomme hud har brug for at blive beroliget med pleje og fugt. Sørg for at bruge produkter uden parfume, som er testet på allergisk og intolerant hud. Det er A-DERMA BIOLOGY Calm Care, som kan påføres huden hver morgen og aften og ved hjælp af den aktive ingrediens kolanød berolige huden og tilføre den fugt, du har brug for. Samtidig er det ekstra gavnligt for dig, at BIOLOGY-serien indeholder mælkebøtte-ekstrakt, da det danner et skjold mod forurening og gør, at huden bevarer sin glød og bliver fri for forureningspartikler.

A-DERMA biology calm care

A-DERMA BIOLOGY Calm Care

Skræddersy din hudpleje

Har du problemer med både rødmende og overfølsom hud – eller en anden kombination af sarte hudtyper? Du kan frit mikse og matche de målrettede A-DERMA-plejeprodukter til sart hud med hinanden eller med den dagcreme, der passer bedst til dit behov. På den måde kan du skabe den perfekte pleje til din hud.

A-DERMA

A-DERMA har skabt hudplejeserien BIOLOGY specifikt til dig, der gerne vil passe på din hud og miljøet på én gang. Din hud er unik, og derfor er det vigtigt, at du vælger hudpleje med fokus på lige præcis din hud – især hvis du har sart hud.

Med 40 års specialisering i plantebaseret dermatologi til pleje af sart hud har A-DERMA baseret BIOLOGY-produkterne på Rhealba® Havre-plantesaft – en aktiv ingrediens, som gennemfugter, beroliger, plejer og skaber balance i huden. Samtidig booster plantesaften kroppens produktion af hyaluronsyre, så hudens glød og fugt bliver bevaret.

Rhealba® Havre-plantesaften bliver 100 % grønt udvundet og bruger kun minimalt med energi. Rhealba® havren er udvalgt blandt 26.000 forskellige havresorter, fordi den har de bedste og mest beroligende molekyler, som er essentielle for at kunne pleje sart hud. A-DERMA er de eneste i verden, som dyrker og bruger denne havresort. BIOLOGY-serien indeholder også mælkebøtte-ekstrakt, som danner et skjold mod forurening, hvilket gør hjælper din hud til at bevare gløden og blive fri for forureningspartikler.

A-DERMA udvikler hudpleje med respekt for kloden og de mennesker, der går på den. Derfor er BIOLOGY-serien certificeret økologisk efter Cosmos Organic og formuleret med 99 % naturlige ingredienser. Emballagen er genanvendt og genanvendelig. Desuden er det vigtigt for A-DERMA, at vejen fra frø til færdigt produkt er kort. Derfor bliver alle deres produkter produceret i en radius på 50 km.

Du kan finde A-DERMA BIOLOGY-produkterne på apoteket.

Læs også