https://imgix.femina.dk/media/6d6c3061ea4f4ae9955e06e25470da64.jpg
Skønhed

Guide: Spis dig appelsinfri

10. marts 2011
af Mette Staal Nielsen
Skønhed kommer indefra – det gælder også i kampen mod appelsinhud. Få gode råd her!

Bær - de er fyldt med antioxidanter, der bl.a. bekæmper inflammation i huden, som kan vise sig som cellulite. Gå især efter dem i stærke farver: Blåbær, brombær, solbær, hindbær, jordbær, tranebær og kirsebær er rene antioxidant-bomber!

Hvad er appelsinhud?

I underhuden ligger altid et lag fedt, der fungerer som kroppens isolation og polstring. Fedtet ligger kapslet ind i små rum mellem overhuden og musklerne,hvis vægge består af bindevæv. Med alderen bliver bindevævet stivere og trækker sig lidt sammen, og så opstår de fordybninger i huden, der er karakteristiske for appelsinhud. Appelsinhud - også kaldet cellulite - er altså fedt, der har hobet sig op i underhudens hudstruktur.

Banan og mango - stimulerer cirkulationen i cellerne og bekæmper ophobet væske. Appelsin, grapefrugt, spinat, blomkål, fennikel, gulerødder og tomat - indeholder lecithin, der virker opstrammende på huden.

Læs også: Vi elsker vores mave!

Vandmelon, agurk, selleri, asparges og især løg - modvirker væskeophobninger. Essentielle fedtsyrer - reparerer huden og holder den spændstig, så appelsinhud mindre tydeligt ses, og booster din fedtforbrænding. Sørg derfor for at få fed fisk, avocado, mandler og olivenolie.

Vand - gerne 2 liter om dagen, så du får skyllet affaldsstofferne ud af kroppen. Start gerne hver morgen med et
glas varmt vand med en skive frisk citron i - det udrenser effektivt.

Læs også: Kvinder hader 'mormor-arme'

Time perfection - IMEDEEN

Fibre - holder gang i fordøjelsen, så affaldsstoffer har sværere ved at ophobe sig i kroppen. Spis fuldkorn, groft
brød, bønner og linser.

Læs også: Forkæl din krop med sunde kosttilskud

Læs også