L'Oréal Paris Excellence
Annonce
Skønhed

Guide: Sådan farver du hår derhjemme

27. februar 2023
Annonce for L'Oréal Paris. Foto: Shutterstock
Er du klar til, at der skal ske noget nyt med lokkerne? Hvis du ved, hvad du gør, kan du sagtens farve håret hjemme. Her får du vores guide til hjemmefarvning.
L'Oréal Paris Excellence logo

En ny hårfarve kan virkelig skabe forandring i looket, men skal du have håret farvet hos frisøren, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Derfor kan du med fordel tage sagen i egen hånd.

Hjemmefarvning kan virke lidt skræmmende at kaste sig ud i, men med den rette guide kan du sagtens få et flot og naturligt resultat ved at farve håret selv. Processen er helt ufarlig, og så er det faktisk meget lettere, end du tror. Du sparer tilmed en hel del på ikke at skulle til frisøren. Smart!

Her får du den komplette guide til hårfarvning derhjemme.

Guide: Sådan farver du hår derhjemme

1. Bestem dig for en farve

Det første step er selvfølgelig at vælge hvilken hårfarve, du gerne vil have. Vil du gerne farve håret hjemme, kan det anbefales at gå efter en farve tæt på din egen eller blot farve en udgroning i stedet for hele håret. Tommelfingerreglen er kun at ændre hårfarven to toner ad gangen.

Husk at passe på dit hår. Hvis det er meget slidt, anbefales det ikke at farve det lysere, da det slider på håret. I stedet kan du farve det i en mørkere nuance.

2. Vælg den rigtige nuance

Farver du selv, er det smart at vide, hvilken hudtone du har. Er din hud lys og “kold” i tonen, vil hårfarver, der også er kolde passe godt til dig. Er din hudtone varm, vil en varmere hårfarve også klæde dig bedst.

Er du i tvivl, har L’Oréal Paris gjort det let for dig. De har nemlig udviklet hårfarveserien Excellence Universal Nudes. Her finder du otte nuancer, som er designet til at flattere alle hudtoner i verden. Så der er helt sikkert også en farve til dig.

På æsken med hårfarve finder du ofte et kommatal. Der kan for eksempel stå 5,3 eller 530. Her angiver 5-tallet farvetonen – som er en mørk blond – mens kommatallet eller tallet efter indikerer refleksen.

I L’Oréal Paris’ hårfarveserie Excellence Universal Nudes står der ikke et kommatal, men i stedet står der for eksempel “5U”. U-refleksen i hårfarven er en perfekt blanding af kolde og varme reflekser, som er specielt udviklet til at komplementere alle hudtoner, så du får et naturligt og flatterende farveresultat. På den måde skal du ikke være bange for at vælge en hårfarve med en refleks, der ikke passer til dig. Det bliver ikke nemmere at farve hår derhjemme.

L'Oréal Paris Excellence pack

Excellence Universal Nudes

Med hårfarveserien Excellence Universal Nudes fra L’Oréal Paris kan du fremhæve din helt egen – og helt perfekte – refleks. Refleksen U er nemlig en unik blanding af kolde og varme reflekser, som matcher alle hudtoner og giver et farveresultat, som ser naturligt ud.

Hårfarverne er testet på hele 117 forskellige hudtoner for at repræsentere mangfoldigheden i alle verdens hudtoner. Dette er med til at sikre, at de otte forskellige nuancer klæder hver teints unikke undertoner. Hårfarverne er desuden ammoniakfri og giver dig op til 100 % gråhårsdækning. Se mere her.

3. Smør vaseline eller balsam på huden

En af de ting, der gør det lidt nervepirrende at farve håret hjemme, er frygten for at komme til at smøre hårfarve på huden og skulle gå rundt med mørke pletter i panden i flere dage. Og det er altså svært at undgå de frygtede klatter af hårfarve. Her er vaseline en ægte vinder.

Smør huden ved hårgrænsen og ørerne – og andre områder, der giver anledninger til nervøsitet – ind i vaseline eller balsam, før du giver dig i kast med hårfarven. På den måde undgår du, at din hud tager farve. Husk også at bruge plastikhandsker.

4. Følg brugsanvisningen

Nu er du klar til at farve! Her er det meget vigtigt, at du følger brugsanvisningen på hårfarven slavisk, for her finder du al den information, du skal bruge. Der står både de optimale trækketider – som du virkelig bør holde dig til – samt en guide til, hvordan hårfarven skal fordeles, alt efter om du blot skal farve din udgroning eller hele håret.

5. Fordel farven grundigt

Skal du farve hele håret, så fordel farven jævnt, og massér den grundigt ind i håret. Start ved hårrødderne, og arbejd dig ned mod spidserne. Er dine spidser meget slidte eller lyse, kan du vente med at trække farven ned mod spidserne til de sidste 10-15 minutter, da spidserne vil tage bedre imod farven end resten af håret.

Skal du bare farve udgroninger, så inddel dit hår i skilninger. Brug en spidskam eller enden af penslen til at inddele håret i fire felter med en midterskilning fra pande til nakke og en skilning fra øre til øre. Sæt klemmer om de felter, du ikke er i gang med at farve. På den måde gør du farvningen meget lettere for dig selv. Nu kan du farve håret i bunden, skilning for skilning, med penslen.

6. Vask grundigt ud

Når trækketiden er ovre, skal farven skylles ud, og her vil du gerne være grundig, så du ikke efterfølgende ender med farvede pletter på din t-shirt. Men for en sikkerheds skyld kan du alligevel tage en gammel t-shirt på, som gerne må blive plettet, da du kan have misset en tot.

Undgå at vaske håret med shampoo, når du skyller farven ud. Så er der nemlig risiko for, at resultatet ikke holder lige så godt.

Har du lidt farve siddende på huden, som du ikke kan få af, efter du har skyllet farven ud? Frygt ikke – også her er vaselinen din ven i nøden! Massér med lidt vaseline på pletten, til den farvede plet går væk.

7. Efterbehandl din nye frisure

Du bør efterbehandle dit hår med den nærende hårmaske, der følger med i pakken. Den gør håret skinnende og blødt samt holder på farven uge efter uge.

Læs også