Den bedste blush til din hudtype
Skønhed

Guide: Hvilken blush passer til din hudtype?

9. august 2023
af Redaktionen
Foto: Unsplash og PR
Når du skal vælge en blush, er det ikke helt ligegyldigt, om du går med en pudder, creme eller stift. Din hudtype har nemlig en hel del at skulle have sagt i forhold til det endelige resultat, og vi guider dig derfor gennem rouge-junglen lige her.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Ligesom med alt andet, vi smører ansigtet ind i hver dag, har det stor betydning for resultatet, om din hud er ujævn, fedtet, tør, shiny eller noget helt femte. Det er derfor vigtigt at kende sin hudtype, når man vælger en ny blush til makeup-pungen.

Pudder- og pulverformler fungerer utroligt godt til dem, der har synlige porer, mens cremeblushes er det bedste valg for folk, der har en mere tør hudtype. Omvendt er en blush-stift den perfekte løsning, hivs du har tendens til at shine meget.

Vælg den perfekte blush

Vi guider dig igennem de fire hovedtyper indenfor blushes og tipper dig til, hvordan du opnår det bedst mulige resultat. Scroll ned for at læse mere om hvert produkt.

  • Pudder blush

Blush Vintage - Tromborg

  • Cremet blush

Blush - Ecooking

  • Gel blush

Superdewy Liquid Blush - Makeup Revolution

Vælg den perfekte blush til din hudtype

Pudderblush: Blush Vintage - Tromborg

En pudderblush kommer i mange forskellige nuancer og er helt klart den nemmeste at påføre. Den fungerer særligt godt til dig med synlige porer. Når det er sagt, skal der touches up i løbet af dagen, da holdbarheden kan variere. Selvom blush i pulver- og pudderform fungerer godt på næsten alle, skal du være forsigtig med at bruge den, hvis du har tendens til ujævnheder, som let kan blive mere synlige. Et rigtig godt bud på en pudderblush, der giver dig friske kinder, er Blush Vintage fra Tromborg.

Bedste pudderblush: Blush Vintage fra Tromborg

Køb Blush Vintage her

Cremet blush: Blush - Ecooking

En cremet blush er det perfekte match til stort set alle hudtyper - og den er især god til dig, der tenderer til tør hud, fordi kinderne får et mere dewy og friskt udtryk end pudder-blushes, der ofte giver et mere mat resultat. Vores favorit inden for cremede rouges er stift-blushen fra Ecooking, der er let at påføre, og som kommer i utroligt flotte nuancer.

Du kan læse mere om Blush fra Ecooking her

Bedste cremede blush: Blush fra Ecooking

Du finder Blush fra Ecooking lige her

Gel blush: Superdewy Liquid Blush - Makeup Revolution

Gel-blushes er helt fantastiske og særligt om sommeren, da de på en smuk måde fremhæver en sund glød. Ulemperne ved gelblushes er, at de holder knap så godt og ikke ses så tydeligt på dybere hudnuancer, så det kan være en god ide at pakke den med i tasken, når du er på farten. En gel-blush er god til dig, der har normal, tør eller moden hud, og et godt bud på sådan en, er Superdewy Liquid Blush fra Makeup Revolution.

Læs mere om den her

Bedste gel blush: Superdewy Liquid Blush fra Makeup Revolution

Dewy blush: Bare With Me Luminous Cheek Serum - NYX Prof.

Bare With Me Luminous Cheek Serum fra NYX Professional vil være det rette valg, hvis du går efter et holdbart ‘dewy’ look, uanset årstidernes luner. Den er god at have med i tasken og giver en naturlig sund udstråling, der er nem at friske op i løbet af dagen.

Du kan læse mere om Bare With Me Luminous Cheek Serum fra NYX Prof. her

Bedste dewy blush: Bare With Me Luminous Cheek Serum fra NYX Professional

Køb Bare With Me Luminous Cheek Serum lige her

Tip: Husk altid at uanset hvilken type blush, du bruger, at bruge de samme type produkter sammen. Altså: pudder-blush sammen med pudderprodukter og creme-blush sammen med cremeprodukter. Så undgår du at ende med rodet resultat, hvilket nemt kan ske, hvis du f.eks. mixer cremede produkter med pudder.

Hvilken blush farve skal jeg vælge?

Når du skal vælge din blush, skal du helst gå efter en farve, som ligner den, du får, når du kniber i dine kinder eller læber. Som en tommelfingerregel gældet følgende:

Lys hudtone: Gå efter en blush i pink/lyserøde farver.

Medium hudtone: Gå efter en varm peach.

Mørk hudtone: Gå efter stærke farver, såsom pink, orange og rød, eller brunlige/bronzefarver.

Hvordan skal jeg lægge min blush?

Du kan skabe balance i ansigtet ved at påføre din blush de rette steder. Her kan du både understrege og fremhæve dine bedste ansigtstræk. Hvordan du påfører din blush optimalt, kommer dog helt an på, hvilken ansigtsform, du har.

Firkantet ansigt: Påfør kun blush på æblet på kinden i cirkulære bevægelser, så du skaber fokus på de runde dele af dit ansigt.

Rundt ansigt: Påfør din blush langs kindbenene, og blend det let op på selve kindbenet.

Langt ansigt: Påfør kun din blush fra æblet af kinden op til øret.

Hjerteformet ansigt: Påfør din blush langs kindbenet.

Ovalt ansigt: Påfør kun din blush på toppen af dine kindben.

Denne artikel blev første gang udgivet på elle.dk. Dette er en redigeret versoin.

Læs også