Årets favoritter: Her er den bedste foundation
Skønhed

Guide: Den bedste foundation til din hudtype

26. juni 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash
En foundation er et fantastisk værktøj til at give glød og afbalancere hudtonen. Men hvilken foundation er bedst til tør hud, følsom hud, og hvilken giver det mest naturlige resultat? Vi har her samlet en række gode bud.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Den dækker rødme og uregelmæssigheder, giver huden en flot glød, fjerner uønsket glans og får huden til at se flot ud hele dagen – en foundation er uden tvivl en uundværlig del af manges makeup-rutine.

Her kan du finde den foundation, der passer bedst til dig og din hudtype – vi har samlet 9 gode bud, så du kan vælge den, der får din hud til at stråle allermest.

Bedste foundation 2023: Her er favoritterne

Scroll ned, og læs en detaljeret gennemgang og anmeldelse af hver foundation.

  • Bedste foundation

Flawless Satin Moisture Foundation – Sensai

  • Bedste foundation til tør hud

Flawless Finish Skincaring Foundation – Elizabeth Arden

  • Bedste foundation med mat finish

Skin Illusion Velvet – Clarins

  • Bedste foundation til moden hud

Phyto-Teint Nude – Sisley

  • Bedste foundation til følsom hud

Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation – Shiseido

  • Bedste foundation budget

True Match Nude Plumping Tinted Serum – L'Oréal Paris

Bedste foundation: Flawless Satin Moisture Foundation – Sensai

Bestselleren 'Flawless Satin Foundation' fra Sensai er blevet opdateret og endnu bedre. Den nye 'Flawless Satin Moisture Foundation' er det perfekte produkt, hvis du ønsker en flot, let glødende base og samtidig en fugtet hud hele dagen. Den cremede foundation giver perfekt dækning, er utrolig tyk og blender godt ind i huden, der giver en airbrush finish. Som et lille plus indeholder den også SPF 25, der beskytter mod solens stråler.

Flawless Satin Moisture Foundation – Sensai

Klik her for at komme direkte til produktet

Bedste foundation til tør hud: Flawless Finish Skincaring Foundation – Elizabeth Arden

Let tekstur, naturlig finish og vidunderligt fugtgivende. 'Flawless Finish Skincaring' foundation fra Elizabeth Arden er en fin hybrid mellem makeup og hudpleje og er et godt valg, hvis du har hud, der har det med at tørre ud. Den lette foundation indeholder fugtgivende hyaluronsyre, antioxidanterne Vitamin C og Vitamin E som blandt andet giver glans, beskytter mod frie radikaler og gør huden blød og smidig (og samtidig har fine egenskaber på moden hud). Foundationen blender sig nemt ind i huden og kan bygges op fra let til medium dækning.

Flawless Finish Skincaring Foundation – Elizabeth Arden 

Klik her for at komme direkte til produktet

Bedste foundation med mat finish: Skin Illusion Velvet – Clarins

Hvis du vil have en mat og neutral base, er den nye 'Skin Illusion Velvet' fra Clarins god at have ved hånden. Den har let til medium dækning, indeholder fugtgivende og hudplejende ingredienser og giver en mat finish til huden. Mange matte foundations kan få huden til at se flad ud, men 'Skin Illusion Velvet' dæmper uønsket glans i f.eks. panden, og lader samtidig den naturlige glød skinne igennem, hvilket får foundationen til at føles som alt andet end flad og klattet.

Læs mere om Skin Illusion Velvet her

Skin Illusion Velvet – Clarins

Klik her for at komme direkte til produktet

Bedste foundation til moden hud: Phyto-Teint Nude – Sisley

Med 'Phyto-Teint Nude' fra Sisley får du et utroligt naturligt resultat. Hvis du har moden hud, der tenderer til tørhed, kan du med fordel overveje den lette foundation fra Sisley som dit næste køb. Huden får et blødt fugtboost hele dagen, og du kan stort set påføre den i søvne og stadig få den glat og blendet.

Phyto-Teint Nude – Sisley

Klik her for at komme direkte til produktet

Bedste foundation til sensitiv hud: Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation – Shiseido

Fjerlet, plejende og let dækning – 'Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation' fra Shiseido er en oplagt tilføjelse til makeuppungen. Den farvede dagcreme har en vægtløs formel, der smelter blødt over ansigtet, reducerer rødme, skaber en jævn struktur og føles vidunderligt fugtgivende. Den giver et flot og naturligt resultat og har desuden SPF 20. Foundationen passer til alle hudtyper og føles fugtgivende hele dagen takket være blandt andet hyaluronsyre.

Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation – Shiseido

Klik her for at komme direkte til produktet

Bedste foundation på budget: True Match Nude Plumping Tinted Serum – L'Oréal Paris

L’Oréal Paris' 'True Match Nude Plumping Tinted Serum' er det perfekte match til dig, der ønsker et naturligt resultat og en hurtig påføring. Foundationen har en ultralet, serumlignende konsistens og kommer med pipette, så ingen dråbe går til spilde. Den kan påføres med fingre, svamp eller pensel, alt efter hvilket resultat du ønsker. Ønsker du en lidt mere dækkende bund, kan du påføre med en svamp. Ansigtet får en fløjlsagtig, fugtet og flot glød. Foundationen passer til alle hudtyper og er også god, hvis du har sensitiv hud.

True Match Nude Plumping Tinted Serum – L'Oréal Paris

Klik her for at komme direkte til produktet

Bedste uigennemsigtige foundation: Superstay Active Wear Foundation – Maybelline New York

Dækkende foundations er normalt tykke i konsistensen og kræver noget arbejde for at blive jævn på huden – men ikke 'Superstay Active Wear Foundation' fra Maybelline. Foundationen har en let konsistens og arbejdes let ind i huden, uden at den føles tyk. Derudover er den prisvenlige foundation også vandafvisende, så den holder fint gennem både svedig træning og regnvejr. Det eneste minus er, at den kan blive lidt tør på huden i løbet af dagen, så det kræver, at du har forberedt huden ordentligt med fugt først.

Her finder du Superstay Active Wear Foundation

https://imgix.femina.dk/2023-06-15/7.jpeg

Klik her for at komme direkte til produktet

Herunder kan du få de bedste tips til at bruge din foundation bedst.

Årets favoritter: Her er den bedste foundation
Foto: Unsplash

Hvordan påfører man foundation?

Det afhænger dels af, hvilken foundation du har, og hvilket resultat du ønsker. Nogle foundations er bedst at påføre bedst med en børste, og andre fungerer bedst, når du masserer dem ind med fingrene. Hvis du ønsker et mere dækkende resultat, kan du påføre med en pensel og derefter klemme en fugtig makeup-svamp.

Hvordan får jeg min foundation til at holde pænt hele dagen?

Det kræver et godt grundarbejde. Før du påfører foundation og concealer, er det altid godt at bruge en primer. En primer hjælper foundationen til at sidde bedre i løbet af dagen. Efter primeren kan du afslutte med en setting spray for at få makeuppen til at sidde bedre fast.

Hvordan vælger jeg den rigtige nuance af foundation?

Det kan være svært at købe makeup online, hvor du skal matche den rigtige farve. Hvis du kender din undertone, er det meget nemmere at finde en nuance, der passer dig. Ellers kan du prøve dig frem i forretningen.

Årets favoritter: Her er den bedste foundation
Foto: Unsplash

Hvad er den bedste foundation til tør hud?

Hvis du har tør hud, anbefales en fugtgivende foundation med plejende ingredienser. Undgå de tykke og matte foundations for ikke at risikere, at makeuppen krakelerer. Hvis du ønsker en bedre dækning, er det bedre at bygge en tyndere foundation op i flere lag og være varsom med setting spray.

Hvad er den bedste foundation til moden hud?

Moden hud er ofte lidt mere tør og har også fine linjer. Derfor er det godt at bruge en plejende, fugtgivende foundation, der samtidig er let i konsistensen. Det giver et jævnt og flot resultat.

Hvad er den bedste foundation til fedtet hud?

Hvis du har fedtet hud, har du måske også noget glans, som du gerne vil have mattere – og så er en foundation med en mat finish ekstra god.

Denne artikel er oprindeligt udgivet på ELLE.se. Dette er en redigeret version.

Læs også