Annonce for IVISKIN
Annonce
Skønhed

Guide: Alt du skal vide om permanent hårfjerning med IPL

17. november 2023
Annonce for IVISKIN
Drømmer du om at smide barberskraberen for altid, er IPL-hårfjerning din løsning. Det er nemt, skånsomt og effektivt og giver den mest silkebløde hud. Men hvad er IPL egentlig? Hvordan føles det? Og fjerner det virkelig uønsket hårvækst permanent? Få alle svarene her.

Er du træt af at barbere dig i jagten på en glat og silkeblød hud? Og føler du, at du konstant må have gang i skraberen for at undgå, at benene ”stikker” og armhulerne gror til på nul komma fem?

Så er en mere permanent metode til hårfjerning helt sikkert noget for dig.

Du kender med stor sandsynlighed allerede til de former for hårfjerning, hvor du bliver hårfri i ugevis. Her har vi for eksempel epilering og dens lige så smertefulde fætter, voksbehandlingen, hvor hårene hives ud med roden. Effektivt, men av, av, av!

Heldigvis findes der også en langt mere behagelig form for hårfjerning – nemlig IPL.

Den gode nyhed er desuden, at IPL-hårfjerning giver langvarige resultater uden røde knopper og irriteret hud, og vælger du en IPL-hårfjerner til hjemmebrug, undgår du jo ligeledes de dyre salonbesøg i fremtiden.

Men hvad er IPL egentlig for en størrelse? Hvordan – og ikke mindst hvor hurtigt virker det? Er IPL-hårfjerning velegnet til alle? Og hvordan skal du bruge din IPL-hårfjerner for optimale resultater? Vi giver dig svarene på dette, og meget mere, i den her artikel.

Derudover viser vi dig desuden en af de bedste IPL-hårfjernere på markedet lige nu – nemlig IVISKINs testvinder G3 IPL-hårfjerneren, som har en ret cool feature … i bogstavelig forstand.

Sådan bruger du G3 IPL-hårfjerneren fra IVISKIN

INDEN BEHANDLINGEN:

  1. Start med at barbere de ønskede områder, før du bruger enheden. Lav en tæt barbering, så lysenergien har så nemt som muligt ved at nå frem til hårsækken.
  2. Har du brugt selvbruner, skal du eksfoliere huden, før du bruger IPL.
  3. Vælg den rette styrke. G3 har fem forskellige lysimpulsniveauer, hvor 1 er lav og 5 er høj. Bruger du G3 for første gang, skal du starte på niveau 1. Du kan øge styrken langsomt uge for uge, men det må aldrig føles smertefuldt, så skal du skrue ned for styrken igen.
  4. Start med at tage beskyttelsesbrillerne på. De er ikke et must, men anbefales. Beskyttelsesbriller eller ej, så undlad altid at se direkte ind i lyset, mens det blinker.

SELVE BEHANDLINGEN:

  1. Nu kan du gå i gang med hårfjerningen. Placer maskinens behandlingsvindue på det ønskede område, og hold maskinen helt tæt mod huden. Hvis du ikke ser noget glimt, når du trykker på knappen, der aktiverer lysimpulserne, så er det fordi, du ikke holder maskinen tæt nok mod huden.
  2. Sørg for at dække alle områder, du ønsker at behandle, og placere behandlingsvinduet tæt op ad det forrige område, du behandlede. Teknikken er let og en session tager ikke synderligt lang tid.

EFTER BEHANDLINGEN:

  1. Mellem behandlingerne bør du kun barbere dig, når det er højst nødvendigt. Du bør aldrig vokse, plukke eller epilere, da disse hårfjerningsmetoder fjerner hele hårsækken, som er det, der absorberer lyset under behandlingen.
  2. Undgå at udsætte huden for UV-stråler 24 timer både før og efter hver behandling.

Hvis du er eller bliver solskoldet i behandlingsperioden, bør du vente en uge, før du igen udfører behandling med IPL, da huden er cirka en uge om at hele fra solskoldning. Husk altid at beskytte din hud med solcreme.

Hvad er IPL?

IPL står for Intenst Pulserende Lys, og er en metode til hårfjerning, hvor lysimpulser bruges til at reducere uønsket hårvækst på kroppen.

Hvordan virker IPL?

En behandling med IPL fungerer ved, at lysimpulser fra dit IPL-apparat bliver optaget af hårets melanin (farvepigment). Dette lys bliver omdannet til varme, som er i stand til at sætte dine hårsække i dvaletilstand og stoppe hårvæksten, så du får en glat og silkeblød hud.

Hvordan føles IPL?

En af de største fordele ved IPL er, at det er en skånsom metode til hårfjerning og langt mere behageligt end for eksempel epilering eller voksbehandling. Normalt vil IPL-hårfjerning blot føles som små varme prik på huden.

Vil du gerne minimere den varme fornemmelse og eventuel rødmen, kan du med fordel vælge en IPL-hårfjerner med køleteknologi.

Det finder du netop hos danske IVISKIN, der har udviklet en unik IceShield-funktion. Læs meget mere om denne kølende funktion og deres G3 IPL-hårfjerner nederst i artiklen.

Hvor på kroppen kan du bruge IPL?

Godt nyt! Du kan bruge en IPL-hårfjerner til at fjerne alle typer af uønsket kropsbehåring.

Vil du derfor gerne – ENDELIG – slippe for konstant at skulle barbere dig på benene, i bikinilinjen eller under armene, så er hårfjerning med IPL en nem og effektiv løsning.

Selvom IPL-hårfjerning er skånsomt, anbefales det dog, at du ikke bruger IPL i ansigtet, da du skal passe på med ikke at få lysimpulserne direkte i øjnene under behandlingen.

Har du uønsket hårvækst i ansigtet, som du ønsker fjernet permanent, bør du ty til andre hårfjerningsmetoder.

Hvad er den anbefalede behandling med IPL?

Den anbefalede behandling med IPL afhænger af forskellige ting, men det er naturligvis afgørende, hvilken IPL-hårfjerner du bruger. Din hårvækst og hårtype spiller også en rolle.

Men bruger du for eksempel G3 IPL-hårfjerneren fra IVISKIN, skal du regne med at bruge den en gang om ugen i 12 uger.

Men den optimale behandlingsperiode varierer fra person til person. Nogle har brug for 18 uger, mens andre kun behøver 8 uger.

Som det altid er gældende med IPL, skal du vedligeholde behandlingen, når du har opnået det ønskede resultat. Med IVISKIN G3 IPL-hårfjerneren skal du eksempelvis kun bruge den en gang hver anden måned for at forblive hårfri.

Hvor hurtigt kan du se resultater med IPL-hårfjerning?

De fleste kan se (og mærke!) en synlig forskel allerede efter 3-4 ugers behandling. Men da hår har varierende vækstfaser, og ikke alt hår er i den aktive fase på samme tid, er flere behandlinger af den grund nødvendige.

Hvor længe holder IPL?

IPL giver som udgangspunkt permanent hårfjerning. Alle former for IPL-hårfjerning kræver dog vedligeholdelse, ellers vil håret begynde at vokse ud igen.

Med IVISKIN G3 IPL-hårfjerner vedligeholder du som sagt dine resultater ved at bruge IPL en gang hver anden måned efter endt behandling.

Kan alle bruge IPL?

Da IPL virked ved, at hårest melanin absorberer IPL-hårfjernerens lysenergi, er IPL derfor ikke så effektiv på hår, der er meget blond, rødt eller gråt.

Har du en mørk hudtone, kan IPL også være drilsk. Det skyldes, at lysenergien risikerer at blive tiltrukket mere af pigmenterne i huden end af dem i håret.

Husk! Er du gravid eller ammende, anbefales det, at du ikke anvender IPL.

https://imgix.femina.dk/2023-11-17/picture2.jpg

Vidste du, at IVISKING3 IPL-hårfjerner er kåret som Bedst i test 2023 af flere netmedier?

IVISKIN G3 IPL-Hårfjerner koster 1.790 kroner.

Læs også