Smøre solcreme på
Skønhed

Gode solcremer til børn

15. juni 2009
af Louise Krogh og Lilla Loft
Foto: Colourbox
Hvilken solcreme er den bedste til dit barn? Gå efter solcremer certificeret med Svanemærket, Soil Association, Ecocert eller Cosmetique Bio

Børns hud er på mange niveauer ufærdig i sine naturlige forsvarsværker over for uv-stråling, men du kan sikre, at de også som voksne stadig har plads på soltaxameteret til at nyde solen. Solbeskyttelsesserier specielt til børn tager højde for deres særlige behov med bredspektrede filtre og ved f.eks. at være vand-, sand- og svedresistente, så du kan nyde deres leg med god samvittighed, fordi du ved, at solcremen kan klare det.

Svanemærkede solcremer til babyer og børn må ikke indeholde parfume eller stoffer fra EU's liste over hormonforstyrrende stoffer. De må heller ikke indeholde kemiske UV-filtre eller stoffer klassificerede som allergifremkaldende. Det må produkter certificeret med for eksempel Soil Association, Ecocert eller Cosmetique Bio heller ikke.

Gode cremer til dit barn

Følgende cremer er undersøgt af Informationscenter for Miljø & Sundhed og indeholder hverken forstyrrende stoffer eller parfume. Alle beskytter mod UVA- og UVBstråler.

• Aloe Vera Kids SunSafe SPF 25 (fås i Matas, helsekostforretninger samt flere internetbutikker).

• Aloe Vera Sun Lotion SPF 16 (fås i Matas, helsekostforretninger samt flere internetbutikker).

• COOP MiniRisk sollotion SPF 22 (fås i COOP's butikker).

• Derma Baby solcreme SPF 25 Svanemærket (fås i fl ere butikker).

NO GO!

* Børn under 3 år skal ikke i direkte sol, men være i skygge med løstsiddende tætvævet tøj (f.eks. denim), der går til albuer og knæ samt bøllehat, der dækker ørerne og skygger for ansigt og nakke. Spædbørn i barnevogn/klapvogn bør yderligere skærmes med kalechen oppe eller parasol.

* Kl. 12 til kl. 15 bør ingen - hverken voksne eller børn - være i direkte sol, men opholde sig i skyggen.

* Nej, du kan ikke smøre det halve af faktor 30 på og tro, du får faktor 15. Kun tilstrækkelig mængde solcreme beskytter din hud.

Kilder: Eco Label, Informationscenter for miljø og sundhed

Læs også