https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/29/friske-foedder/friske-foedder612x325.jpg
Skønhed

Friske fødder

19. juli 2012
af Rikke Goerlich
foto: Pantherstock.com
Døjer du med fodsvamp? Her får du opridset de grundlæggende regler for friske fødder

Fodsvamp er en irriterende størrelse. Ydermere kan den brede sig til neglene og give neglesvamp, som heller ikke er nem at komme af med igen. Svampen er meget smitsom, så der er nogle forholdsregler, der skal tages. Du kender nok rådene, men for alle tilfældes skyld, kommer de her igen.
Selv om du gerne vil gå i bare fødder, så tag dine forholdsregler.

LÆS MERE: Bare tæer kan være befriende og rart, og så giver det faktisk også sundere fødder, læs her hvorfor

De friske fødders regler
Går du i svømmehal eller bader i forbindelse med træning, så brug badesko. På den måde reducerer du både, at du selv bliver smittet igen - og at du smitter andre. Sørg for at tørre dine fødder og tæer grundigt, når du har været i bad, brug strømper og sko, som huden kan ånde igennem.

Tag et dagligt fodbad med en god fodbade-salt, gerne med ekstrakter fra urter, f.eks. Calendula fodbadesalt fra Kneipp. Salten indeholder bl.a. ekstrakter fra timian, salvie og rosmarin, som alle virker desinficerende på huden. Kom 10 dråber tea tree oil i badet, den æteriske olie fra te-træet er kraftig svampedræbende.
Efter badet kan du smøre fødderne ind i Avivir Aloe vera creme, så svampen ikke gør huden rød og irritabel. Oven på cremen kan du bruge lidt flere dråber tea tree oil, så du får en stærkere svampehæmmende effekt.
Garcin hvidløgsspray kan også bruges under fødderne, 2-3 gange dagligt.

Læs også