https://imgix.femina.dk/media/article/1448-forkael_dine_foedder.jpg
Skønhed

Forkæl dine fødder

25. november 2014
af Sandie Winkel, redigeret af Rikke Hast
foto: Panthermedia
Giv dine fødder en halv times udelt opmærksomhed. Og mærk så, hvordan velværet forplanter sig i hele din krop. Hent inspiration her..

Dine fødder skal bære dig hele livet, så vær god imod dem. En halv times pleje kan gøre underværker. Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan forkæle dem:

En tur med filen

Fodfilen er ikke til at komme udenom, for den er bare god til at fjerne hård hud på fødderne med. I dag kan du oven i købet få ergonomiske fodplejere, der ved hjælp af batteridrevne roterende valse nemt og effektivt fjerner den hårde hud, og efterlader dine fødder bløde og lækre.

På med sokkerne

Mange kender til rådet om at smøre fødderne ind i en god fed creme, tage strømper på og lade cremen virke natten over. I dag kan du købe sokker specielt til fodpleje. De skal blot sidde på i en time, så begynder de døde hudceller at falde af efter 3 - 7 dage. Du kan også få gelésokker til fødderne, de er især gode, hvis din hud på hælene er tør, hård og krakeleret.

Salt eller olie

En god fodplejerutine begynder med et varmt og afslappende fodbad. Tilsæt evt. lidt badesalt til vandet og gør oplevelsen fuldendt. Der findes mange lækre variationer af badesalt på markedet, så vælg din favorit. Er du ikke så meget til badesalt, kan du tilsætte olie til dit fodbad. Olie blødgør og plejer den hårde, tørre hud, og du kan i handlen få olier, som er specielt udviklede til fødderne.

Læs mere: Smid skoene og få sunde fødder

En god creme

At fødderne, der har det med at blive meget tørre, fortjener en god creme, siger næsten sig selv. Find en, der både virker nærende og fugtgivende. Det gør dine fødder bløde og smidige. Fodcreme er med til at holde fødderne friske hele dagen, og fjerne dårlig lugt.

Knofedt

I stedet for fodfilen kan du prøve en pimpsten. Det kræver lidt knofedt, når du lige så forsigtigt fjerner den hårde hud fra fødderne.

Velduftende fødder

Har dine fødder det med at blive sure, kan det være en god idé at investere i en af markedets mange antiperspirante fodcremer. Påfør cremen på tør hud om aftenen, inden du går i seng.

Intensiv pleje

Når fodcremen bare ikke er nok, eller du har lyst til at være ekstra god ved fødderne, så er en fod- og hælkur en god løsning. Den giver intensiv pleje til tørre fødder og ru hæle. Pak fødderne ind i kuren, træk en frysepose over og så til sidst et par varme sokker.

Læs mere om pleje af dine hæle

Husk neglene

Glem ikke neglene i forbifarten. Klip dem altid over så lige som muligt, fil og buf dem med en polérblok. Påfør negleolie et par gange om ugen, det holder neglebånd og resten af neglenes omgivelser bløde og gennemfugtede.

Døjer du med fodsvamp. Læs mere her

Læs også