Kulde er hård ved din frisure
Skønhed

Flad frisure: Træt af statisk vinterhår? Sådan undgår du det

12. december 2016
af Christina Forsberg
Vinterens kulde er hård ved dine lokker, og mange døjer med tørt og statisk hår på denne årstid. Men med den rigtige pleje kan du sagtens undgå at ligne en, der har fået sat strøm til din frisure.

Når temperaturen daler og frosten sætter ind, forsvinder fugten fra luften, og det kan mærkes og ses på både hud og hår. Håret begynder at blive statisk og tørt, og når du samtidig pakker det ind under en ulden hue og går fra kulden til den tørre varme indendørs, bliver situationen ikke bedre .

https://imgix.femina.dk/1_pixel_link_giv_en_juleave_paa_q.jpg

Spring en hårvask over - din frisure vil elske det

Først og fremmest skal du undlade at vaske håret dagligt, da du dermed kan fjerne det naturlige olielag på hårstråene. Brug i stedet en god tørshampoo til at få hold på din frisure. Når du vasker det, så vælg en mild shampoo og skyl det i lunkent vand. Slut af med en god balsam, der indeholder masser af fugt, og en gang om ugen kan du desuden pakke håret ind i en fugtmaske, du lader sidde lidt længere tid. Har du meget tørt hår, kan du med fordel bruge en maske lidt oftere.

LÆS OGSÅ: Frisure 2017: Her er hårmoden for det nye år

Din frisure vil have fugt

Børst aldrig håret, mens det er vådt, med mindre du bruger en bredtakket kam, der er egnet til formålet. Når du børster dit tørre hår, så invester i en god børste med f.eks. ægte vildsvinehår, der fordeler det naturlige fedt i hårstrået.

Undgå så vidt muligt at bruge føntørrer, men vil du ikke ud i kulden med vådt hår, så benyt den kolde luftfunktion, eller brug en varmebeskyttende spray (find en her!) i håret, inden du føntørrer.

Kram en god hårolie- eller serum i det fugtige hår, og undlad at bruge stylingprodukter med alkohol, da de udtørrer håret yderligere. Er det så koldt udendørs, at en varm hue er nødvendig, så vælg en, der er foret med bomuld, så ulden ikke kommer i direkte berøring med håret.

LÆS OGSÅ: Ny frisure: Disse korthårsfrisurer er hotte lige nu

3 gode råd til dit hår

1. Ønsk dig et skønt silkepudevår. Silke genererer langt mindre friktion, og dermed er der også mindre risiko for at dit hår bliver statisk. Du kan også svøbe et silketørklæde om dit hår, inden du tager vinterhuen på.

2. Hav altid en fugtighedsspray i tasken, og spray lidt på håret, inden du kommer hat eller hue på – dog ikke så meget, at det bliver fugtigt.

3. Spray en anelse hårlak på dit hår, inden du børster det, det mindsker også staticiteten og kan være en god SOS-løsning – dette bør dog ikke gøres hver dag, da hårlak ikke er specielt sundt for hverken hår eller hovedbund.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også