https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/maj/healthyprim.jpg
Skønhed

Fem råd til at være sund, når du har allermest travlt

20. maj 2014
af Naturazin.dk
Vi ved det jo godt. Hvordan man spiser sundt, altså. Men når dagene er travle og tiden for kort, så kan det være svært at følge op på alle de gode intentioner. Få her 5 gode råd til, hvordan du alligevel kan holde dig sund – også når det går stærkt!

Der er perioder, hvor kalendersiderne er booket til bristepunktet, og gøremålene er ved at vokse os over hovedet. På de tidspunkter er det ofte, at vi tilsidesætter de ting der tager tid, men som ellers netop skal holde os sunde og energifulde til at klare presset. Vi snupper de hurtige måltider på farten, drikker måske en kop kaffe (eller fem) mere, end vi plejer og tager bilen, hvor vi måske ville have hoppet på cyklen. Her kommer fem råd til, hvordan du kan være sund i tilspidsede perioder:

Naturazin

Denne artikel er udarbejdet af Naturazin? Bag Naturazin står Anja og Zenia, ?begge uddannet som Naturopath I Biologisk Medicin.?Se mere på www.naturazin.dk

De er også forfattere til Rejsen til sundhed
Følg dem på Instagram: @anjaballegaard og @zeniasantini

1. Spis sundt
Især hvis du ikke har tid til at træne. Selvom du har meget om ørerne, er det vigtigt at lægge vægt på kosten. Stresshormoner har det med at holde på fedtet, så sørg for at spise en god, solid, proteinrig morgenmad. Et røræg på en skive ristet brød, chiagrød (som kan laves dagen før - se opskriften her)
eller skyr er gode forslag.

2. Drik en grøn juice dagligt

Selvom du måske ikke har tid til at juice dine grøntsager fra morgenstunden, er det en god ide at forsyne cellerne med et godt og gedigent skud af højtoptagelige næringsstoffer. Køb frysetørret byggræs, hvedegræs, spirulina eller en god kombination af urter og alger som Clean Greens fra Pukka. Bland pulveret i vand, koldpresset æblejuice med en skive citron og lidt revet ingefær eller afkølet the.

3. Vær forberedt

Sørg for at have sunde snacks på kontoret eller i tasken. Et glas peanutbutter (eller nøddesmør) og en banan eller et æble er et lækkert og næringsfuldt mellemmåltid, når det skal gå hurtigt. Det er også en god ting at have nødder, groft knækbrød og skyr med på arbejde, så et hurtigt måltid altid er inden for rækkevidde.

4. Lav ti minutters træning hver dag

Selvom du nærmest er verdens travleste menneske, så vil så lidt som ti minutters træning have stor betydning, både for din krop og dit sind. Det skal være ud over det, du laver i forvejen, så hvis du i forvejen går med hunden, hører det altså ikke med i den ligning. Tag ti minutters yoga fra morgenstunden, hurtig gang i den friske luft, mavebøjninger/armstand på kontoret eller dans på stuegulvet. Det er vigtigt, at den motionsform, du vælger, er noget du kan lide. Gør de ti minutter til DINE ti minutter.

5. Gå i seng i tide

Søvnen er ultravigtig. Specielt hvis der er meget at se til. Gå i seng i tide. Har du svært ved at falde til ro, eller vågner du i løbet af natten, kan et tilskud af calcium/magnesium virke muskelafspændende, ligesom baldrian kan virke beroligende på nervesystemet.

Læs også