https://imgix.femina.dk/media/e790a7ce40434fc3b17883d06b6853ff.jpg
Skønhed

Få styr på dine øjenbryn

1. februar 2009
af Lise Grossman
Foto: Martin Tanggard
Masser af tips og tricks til at pleje dine øjenbryn.

Hvorfor bruge tid på noget, der dybest set bare er en praktisk foranstaltning?
Det er sandt, at naturens mening er, at brynene skal være tagrende for sved på panden. Men øjenbryn har også en kolossal betydning for harmonien og udtrykket i et ansigt. Prøv engang at stille dig foran spejlet og se, hvor mange udtryk du kan lave med dine øjenbryn.

Er det ikke sådan, at man har fået de bryn, der passer til ens ansigt?
I store træk jo, men hvis man har stået sidst i rækken, da der blev uddelt øjenbryn, kan lidt brow fix nu pynte rigtig godt. Og når vi taler om at trimme brynene, så er der blot tale om at fjerne vildtvoksende hår under den yderste del af brynet. Effekten er faktisk ret fantastisk - som en lille ansigtsløftning, især hvis brynene også bliver understreget med lidt farve.

Plukning med pincet er jo det rene selvpineri, er der ikke andre metoder?
Jo, voks f.eks. - det går i hvert fald hurtigt, for her ryger alle hårene i ét snuptag og skal ikke hives ud et for et. Men i øvrigt dulmer det at køle huden lidt ned først og så stramme den ud, mens man hurtigt rykker håret ud i vokseretningen. Hvis du er rigtig pivet, skulle du måske overlade sagen til en prof og f.eks. prøve at få fjernet hårene med tråd, som Mellemøstens kvinder altid har gjort. Det siges, at man faktisk ikke kan mærke det. Læs mere på www.dermabelle.dk

Og så lige en advarsel: Glem alt om barberblad, som frisørerne brugte i gamle dage. For det første holder det ingen tid, og for det andet vokser håret tykt og stubbet ud, fordi det er hakket over på det tykkeste sted. Plukkede hår bliver væk længere, de skal jo vokse ud gennem huden, og så vokser de ud med en tynd spids.

Tips om farve
Hvis du synes, at makeup er noget, der ikke kan gå for hurtigt, så få farvet dine bryn (og vipper) hos en kosmetolog. Farven bør kun afvige én, højst to nuancer fra din naturlige hårfarve. Lidt mørkere, hvis du er blond, og evt. lidt lysere, hvis du er mørk og har meget mørke, dominerende bryn. Hele tiden skal man holde sig for øje, at uanset om man har fået farvet hårpragten, så er hudtonen den samme, og det er den, brynet skal matche. Du kan også købe et meget nemt gør det selv-farvesæt fra Hanne Bang Cosmetics, som også holder farven nogle uger.
Husk, at rådet med farvenuance også gælder, hvis du toner brynene med blyant eller compact.

LÆS OGSÅ: SYV TRIN TIL PERFEKT MAKEUP>>

Sådan plukker du dine øjnbryn

  • Pluk kun under brynet, aldrig over brynet. (medmindre brynene ligefrem gror sammen med hårgrænsen)
  • Pluk især de vildtvoksende hår under den smalle del af brynet, altså fra det højeste sted og udefter.
  • Er brynet meget bredt og dominerende, så pluk det en anelse smallere - men kun en anelse. Helt smalle bryn løfter ikke mere end veltrimmede bryn, man får bare et konstant overrasket udtryk. Og så fratager det ansigtet karakter - vi fremhæver kronprinsesse Mary som eksempel på en kvinde med perfekt trimmede bryn.
  • Pluk kun mellem brynene, hvis de decideret gror sammen over næsen, og vær i så tilfælde meget forsigtig. For stor afstand mellem brynene giver et meget uharmonisk og tomt udtryk til ansigtet. Læg evt. en tynd makeuppensel i lige linje startende fra næse-fløjen op til panden, og markér på huden, hvor den skærer brynet.
  • Et naturligt øjenbryn starter (som ovennævnte pensel-prøve vil vise) sådan nogenlunde over inderste øjenkrog. Og det slutter et lille stykke længere ude end yderste øjenkrog. Bryn, der går meget langt ned, kan give et trist udtryk. For korte bryn er heller ikke harmonisk, de bliver pænere af at blive forlænget med en streg (evt. med permanent makeup). Læg en tynd øjenmakeuppensel tæt op til næseboret, og lad den flugte med yderste øjenkrog. Dér, hvor den rammer brynet, skal det nogenlunde slutte. Markér stedet på huden, før du plukker.

PÅ MED PINCETTEN
Et par proffe pincetter, der får fat i selv de svære tynde brynhår.
MAC, 250 kr. Bobbi Brown, 230 kr.

Pincetter

BROW LOOK
The Essential Brow Kit fra I.D.
Bare Escentuals indeholder farvepudder, pensel
og finishing gelé, så hårene bliver på plads.
Pris 450 kr.

Kit til smukke øjenbryn

Læs også