https://imgix.femina.dk/media/477d35175e4e46a48cdbe614b10f4594.jpg
Skønhed

Få smukke øjenvipper

3. februar 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Guide til smukke øjenvipper med tips til mascara, vippebørste, vippeserum - og det, du ikke skal gøre mod dine vipper...

Hvis mascaraen klatter, og hårene over dine øjne bukker den helt forkerte vej, så er det tid til førstehjælp til dine øjenvipper.

Få her de gode råd til at pleje og forskønne dine øjenvipper af formand for Dansk Kosmetolog Forening og indehaver af klinikken B'licious, Diana Sommer.

Mascara

Køb mascara ud fra den effekt, du ønsker. Nogle giver længde på grund af fiberstrukturen i børsten, andre er plejende eller giver dine vipper et løft.

Nogle mascarabørster giver et naturligt udseende og andre igen er designet med store børster, der giver meget farve. Det kan være svært at finde ud af, hvad der passer lige netop til dig, og derfor er det en god ide at rådføre dig i butikken, hvor du køber din mascara.

Et mærke som Lancome har eksempelvis 7-10 forskellige mascara, der giver hver deres effekt, og derfor er det næsten kun en professionel, der kan gennemskue hvilket valg, der er det bedste.

Sort er i øvrigt den mascara-farve, som de fleste vælger, men er du meget lys, er det en god ide at vælge noget, som ser mere naturligt ud.

Bruger du din mascara hver dag, skal du sørge for at skifte den hver tredje måned, fordi beholderen bliver fyldt med bakterier, der kan genere dine øjne. Derfor er det også vigtigt, at du ikke deler din mascara med andre.

Husk også, at den tørrer hurtigere ud, hvis du pumper i den ved påføring. Sidst men ikke mindst er det en dødssynd at gå i seng om aftenen uden, at du har renset din mascara grundigt af, for ellers udtørrer dine vipper og risikerer at falde af.

Vippebørste

Vippekamme er gode at have til at rede vipperne, så de ikke klistrer, når du har lagt mascara. Du skal gøre det, mens de stadig er våde, for ellers risikerer du, at du rykker dem af.

Om din mascara har tendens til at klumpe kommer an på hvilken effekt du bruger, men hvis det er noget, som du oplever ofte, så har du købt den forkerte mascara til lige nøjagtig dine vipper. For at lægge mascaraen rigtig på skal du gøre det med en zigzag bevægelse og starte ved roden.

De små vipper

Når du lægger mascara på de små vipper, skal du forsøge at gøre det med en zigzag bevægelse eller få en speciel mascara, der kan dække de små hår. Det kan eksempelvis være en mascara, der har en speciel gummibørste. Du må ikke vælge en mascara, der har en for stor børste til, at den også kan dække dine små vipper.

Buk vipperne

En kurvet børste er med til at bue dine vipper op. Den skal du vælge, hvis dine vipper har en tendens til at gå direkte ned. Du kan også opsøge en professionel og få lagt permanent i vipperne. Det giver vipperne et buk og vil holde cirka seks-otte uger.

Vippeserum

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du kan købe vippeserum baseret på planteekstrakt, der kan få dine vipper til at vokse og blive længere og fyldigere. Du skal bruge vippeserum hver dag i 30 dage, og derefter to-tre gange om ugen for at opnå det ønskede resultat.

Falske øjenvipper

Falske øjenvipper giver et flot og dramatisk look, men kan også være svære at håndtere. Husk, at øvelse gør mester, og at hemmeligheden bag at få dine kunstige øjenvipper til at sidde solidt er en god lim og en sikker hånd. Derfor kan det være en god ide at købe en separat lim, som har en gummiagtig konsistens for at få det bedste resultat.

Læs også