https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/januar/201305mandehaarmode2013p.jpg
Skønhed

Få inspiration til din mands nye smarte frisure

23. januar 2013
af Redaktionen & Askmen.com
Trænger din partner til en ny frisure? Læs med her og bliv opdateret på mændenes hårmode for 2013

Mændenes hårmode for 2013 har fokus på volume og det velplejede men dog rodede look. Den mest dominerende hår trend er fylde i toppen og/eller pandehåret og tæt klippet i sider og nakken.

Det klassiske og elegante "Mad Men" look hitter, men vi vil også se at militær frisurer og tætte korthårsfrisurer samt langt hår med restriktioner fortsat er aktuelt.

Hårtrends for mænd 2013

  • Håret klippes kort i sider og nakken
  • Fokus er på pandehåret/toppen hvor der er mest volume
  • Militærklip og andre tæt skårne frisurer som i 90'erne

Den populære frisure til mænd med medium langt hår

Det absolut mest populære look vil være frisurer der er tunge i front og på toppen af hovedet. Der er en vibe af strand- og ferie hår over denne frisure, og den giver et afslappet og frækt look. Dit hår skal have medium længde for at kunne lave denne frisure og være klippet en anelse kortere i siderne. Håret trækkes afslappet over til den ene side med en god sculpting cream, og lad være med at være for perfektionistisk - det er meningen at det skal se lidt casual ud. Se eksempler på denne frisure på Q's pinterest.

Korte frisurer til mænd

Som alternativer til det mere tunge og vovede klip som førnævnte, så vil vi i 2013 også se mange mænd med militærklip og tæt skårne linier. Disse hårstile kan passe ind på arbejdspladser hvor der forventes et mere neutralt udseende, og kan være tiltalende til manden som bare ikke synes det at sætte hår hver dag er så underholdende.

90'ernes hårmode vender tilbage i form af en generel kort klipning, men med lidt længere strittende hår i front. Se f.eks. Channing Tatums frisure.

Langt hår til mænd

Det lange hår hitter også i 2013 for mændene. Denne sæsons lange hår skal dog ikke være mere end et par centimeter længere end fra øreflipperne, og hår der er til skuldrene eller længere er en no go hår trend. Håret skal være velplejet men ikke se for friseret ud. For eksempler på kendte med langt moderne hår, søg f.eks. på Adam Driver og Bradley Cooper.

Frisurer til mænd med krøllet hår

En anden måde at sætte dit hår på i 2013 kræver mindre vedligeholdelse og tillader egentlig at du slacker lidt med at sætte det om morgenen. Har du krøller er denne frisure oplagt da det skal se lidt rodet ud. Se f.eks. Surah Sharmas hår. For at style denne frisure, brug da fingrene og lidt control cream til at køre igennem dit hår og bliv ved indtil du er helt tilfreds.

Har du krøller der på ingen måde vil adlyde dig, så er det om at holde dem tæt til hovedet i 2013. Det handler om kontrolleret kaos, og i år er der ingen krøller på slap linie men derimod blot hår der bølger let.

> Se galleriet : Ekstreme Hollywood makeovers

Sideskilning og retro frisurer

Siden TV serien Mad Men for første gang rullede over skærmen har 60'ernes elegante look skabt interesse og fascination. Frisurer som har sideskilninger er derfor også ii særdeleshed nogle vi vil se i 2013.

Sideskilningen er tiltalende for alle ansigtsformer, og er derfor enormt praktisk og samtidig nem at style. Til forskel fra sidste år, så skal du i 2013 tage sideskilningen endnu længere ud, så den begynder henne ved midten af øjenbrynet. Er du ved at miste håret skal du undgå denne frisure fuldstændig, da det faktisk så bare vil ligne hentehår. Brug en gel eller voks med shine i og en kam til at sætte denne frisure.

Moderne frisurer til mænd med tyndt hår

Har du hår der er ved at blive lidt tyndt i det skal du gå efter at få mest volumen på toppen, og kort klippet i siden. Dette vil give illusionen af, at du har mere hår på hovedet men samtidig være en moderne klipning.

> Inspirations galleri : Se billederne af hårstile til mænd for 2013

Læs også