https://imgix.femina.dk/media/ea4ab91995864faab856c031bd664e74.jpg
Skønhed

Få førstehjælp til dit problemhår

10. februar 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Knæk koden for hvordan du hjælper dit hår på vej, når det volder dig problemer

Spaltede spidser, kruset hår eller glansløse lokker. Føler du også, at dit hår er vanskeligt at få til at stråle lige netop, som du gerne vil have det?

Få her en omgang førstehjælp til at pleje det helt rigtigt. NewsDesk har talt med frisør og stylist, Dennis Knudsen, om hvordan du retter op på din manke, når den volder dig problemer.

Spaltede spidser

Du kan mærke, at du har spaltede spidser, hvis dit hår kravler op, når det er løsthængende og tørt og hårene er knækkede. Det skyldes som regel, at du ikke får klippet det ofte nok.

Du skal samtidig huske at bruge plejende produkter som hårkure og varmebeskyttende produkter, når du føntørrer og glatter hår.

Knækkede hår

Knækkede hår kan skyldes, at du eksempelvis bruger de forkerte hårspænder, når du sætter håret eller på anden måde styler det forkert. Sørg for, at du ikke bruger hårpynt, der river fat i dit hår og knækker det, så du kan bevare dine hårstrå og vær nænsom mod dit hår, når du styler det.

Tørt kruset hår

At dit hår er tørt og kruset kan skyldes flere ting, men blandt andet, at du bruger den forkerte shampoo eller stylingprodukter med for meget alkohol.

Du skal samtidig huske at bruge hårkur, fugtgivende shampoo og helst også en hårolie, som du skal tilføre dit let fugtige hår og lade sidde i igennem dagen.

Slattent og fedtet hår

Når du har slattent og fedtet hår kan det være flere årsager. Tilstanden kan opstå, hvis du dyrker meget sport og derfor ofte sveder i hovedbunden eller har et arbejde, hvor du står mange timer over varme madgryder.

Sidst men ikke mindst kan det være, at din hovedbund har en stor produktion af talgkirtler, og det skal du selvfølgelig gøre dit bedste for at holde nede på et normalt niveau.

Du skal huske at vaske håret ofte, og hvis du springer en hårvask over skal du bruge en tørshampoo. Samtidig er volumenspray også et godt produkt til fedtet hår.

Glansløst og mat hår

Hvis dit hår er glansløst og mat, så skyldes det, at du bruger en forkert shampoo og balsam. Dit hår bliver også glansløst, når det bliver udtørret ved forkert styling. Derfor kræver glansløst hår, at du tilfører det fugt og plejer det med intensiv hårkur.

Det kan være en rigtig god ide at forhøre dig hos din frisør om et solidt produkt, der kan hjælpe dit hår på vej i den rigtige retning.

Læs også