https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/juni/gynaeqprim.jpg
Skønhed

Du ser normal ud … også dernede!

3. juni 2014
af Lonnie Kjer
Foto: Shutterstock
Drop tankerne om kirurgi og smid den dårlige selvtillid væk. Du ligner de fleste andre kvinder, du er helt normal – også dernede. Dét viser dansk overlæges undersøgelse af 250 kvinders kønslæber.

Nej, det er ikke ualmindeligt med synlige indre kønslæber. Heller ikke selv om du føler dig forkert og helt ved siden af. Faktisk er det mere almindeligt, at man kan se dem - kønslæberne - end at man ikke kan, viser danske undersøgelse, der måske kan få danske kvinders interesse for at rette op på noget, der slet ikke skal rettes op på, til at falde.

Fakta om undersøgelsen

250 kvinder deltog i undersøgelsen
De indre kønslæber var synlige hos 55 % af kvinderne
13 af kvinderne opfattede deres kønslæber som unormale
Af disse kvinder har to tredjedele født
74% af de 13% har indre kønslæber, man kan se
Hos 45% kan man ikke se de indre kønslæber

Politiken, www.kk.no

Gynækologisk undersøgelse - med foto og mål

Overlæge ved Kolding Sygehus, Annemette Lykkebo, satte sig for at undersøge, hvordan vi egentlig ser ud forneden, og dét gik 250 mellem 18 og 50 år danske kvinder med til at hjælpe med ved at lade sig fotografere og måle, når de alligevel skulle ha' foretaget en gynækologisk undersøgelse, skriver www.kk.no.

Kønslæber: Ja, du er normal!

Og resultatet er, at skal der overhovedet tales om, hvad der er normalt og ikke normalt (og det skal der ikke!), så er det mest almindelige altså de synlige kønslæber.

"I min undersøgelse havde 45 prosent skjulte kønslæber, mens 55 prosent havde synlige," udtaler Annemette Lykkebo.

Intimbarbering med ulemper

Er man til tal og mål, viser undersøgelsen, at den gennemsnitlige størrelse af kønslæber er 15,6 millimeter. Og størrelsen og synligheden får altså flere og flere danske kvinder til at opsøge læge med henblik på operation. Muligvis inspireret af intimbarbering, der af gode grunde flasher den naturlige virkelighed, som den faktisk er.

Intimoperation med risiko

Men der er altså ingen grund til at føle sig unormal, uanset hvordan du ser ud dernede, og der er da også kvinder, der har skiftet mening om intimkirurgi, efter de har set billederne af de forskellige kvinder og deres underliv.

Og undersøgelsens konklusioner kan nu bruges til netop at rådgive kvinder, der overvejer operation af deres kønsdele. En operation, der aldrig er uden risici, men som der - her til lands - bliver foretaget det tidobbelte antal af ift. for ti år siden.

Tjek Shoppens udvalg af fede badedragter HER!

Læs også