Kendall_Jenner_bleached_brows
Skønhed

Disse skønhedstrends lærte vi at elske (og hade?) i 2022

22. december 2022
Af Rose Maria Boelsmand
Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix
Måske de blegede bryn er noget, vi skal lade blive i 2022?

I 2022 blev vi for alvor sluppet ud i det fri igen efter næsten to års nedlukning, og den nyfundne frihed, og dermed anledning til at gøre lidt ekstra ud af sig selv, har fået vores beauty-game til at eksplodere.

Dermed blev 2022 året, hvor vi med åbne arme kunne velkomme et væld af nye trends; fra Hailey Biebers allestedsnærværende negle, til bryn, der helst ikke skal kunne ses og fletninger, der pludselig har overtaget vores feeds.

Men som så meget andet kan årets fem største skønhedstrends ikke opsummeres i et enkelt afsnit, og derfor stiller vi nedenfor skarpt på de skønhedstrends, der har karakteriseret år 2022, fra skrabet hår til dramatisk eyeliner.

Glazed donut nails

Først var det din hud, der ifølge Rhode Skin-stifteren Hailey Bieber skulle ligne en blank, glaseret donut – og siden da lagde hun internettet ned, da hun viste, hvordan trenden kunne føres helt ud på fingerspidserne med de virale glazed donut nails.

Bieber havde blandt andet valgt de perlemoragtige negle som sit fingerspids-touch til sit look til årets Met Gala, og hendes negletekniker var ikke sen til at dele en ’how to’, så hele verden kunne gøre hende kunsten efter.

Og det gjorde – og gør – de stadig.

Bleached brows

Det er ikke alle trends, der går rent ind hos alle, og afblegede bryn er for alvor en af de trends, der deler vandene.

Enten elsker man det, eller også synes man, at det er den værste opfindelse siden grydehåret.

Men uanset om man er for eller imod, er det umuligt at fornægte, at afblegede bryn har meldt sig på banen i 2022, hvor kendisser som Doja Cat, Nicola Peltz-Beckham, Halsey – og danske Drew og Mathias Kolstrup – har ladet brynene blege til nær usynlighed.

Du kan selv forsøge dig med looket med concealer, inden du bleger dem permanent. Men blegning er alt andet lige et bedre alternativ, end at plukke brynene til sytrådstynde streger, som også blev populært i år.

Sleek hair

Det helt stramme, glatte og tilbageredte hår har længe hittet blandt stilikoner verden over, og særligt i 2022.

De ’sleek’ frisurer har givet os utallige gode looks i foråret, hen over sommeren og på diverse catwalks på kvinder som Hailey Bieber, Jennifer Lopez (for hvem det stramme look nærmest er en signatur), Bella Hadid, Zendaya og Kendall Jenner.

Den stramme, tilbageskrabede frisure, hvor ikke et eneste hårstrå er ude af kontrol, oser nemlig af kontrolleret elegance – uanset om den optræder i selskab med en couture-kjole på den røde løber, som Kim Kardashian til årets Met Gala eller til et skødesløst sommerlook a la Jennifer Lopez på bryllupsrejse.

Den er eviggyldig, klassisk og utrolig sofistikeret, og vi er slet ikke færdige med at rede håret stramt tilbage, selv når kalenderåret skifter.

Siren eyes

Selvfølgelig er der også trends, der mere eller mindre opstår (eller i hvert fald bliver spredt for alle vinde) på TikTok, og således også er det også med en af årets helt store eyeliner-trends: Siren eyes.

Generelt har eyeliner haft et stort ‘øjeblik’ hele året; fra Julia Fox’ massive sorte streger til Vanity Fairs Oscar efterfest, som på Fox’ komiske bekostning efterfølgende gik viralt, til de mere kunstnerisk udførte streger, der omkranser øjenomgivelserne på måder, vi ikke har set før.

Men den største tendens er dog sirene-looket, som vi kender bedst fra Zoë Kravitz og Bella Hadid, som begge mestrer de katteagtige, fatale udtryk.

Siren Eyes er en videreudvikling af den klassiske winged eyeliner og får øjet til at se længere og mere mandelformet ud.

Du opnår den fulde effekt ved at lave den forlængende vinge i øjets yderste krog, lade midten af øjenlåget været frit og gentage vingen i den inderste øjenkrog. Og dertil skal øjets nederste, våde kant også have en tynd, let udvisket streg, for det optimale, sensuelle look.

Fletninger

Fletninger i alle afskygninger har haft kronede dage i år. Først på året så vi blandt andre Margot Robbie og Hailey Bieber eksperimentere med baby braids, altså små fletninger, der falder naturligt og skødesløst ind i løsthængende eller let opsat hår.

Men særligt den sidste måned er flette-trenden stukket af. Særligt herhjemme, efter stylist Sidsel Alling delte et billede af en dobbelt fletning.

Siden da, har vi ikke kunne stoppe med at flette lokkerne sammen i nye, kreative fortolkninger, for det er immervæk en let indsats med et højt afkast på æstetikfronten.

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs også