Disney
Skønhed

Disney får hård kritik for Ursulas makeup i "Den Lille Havfrue"

30. maj 2023
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Disney
Kritikken kommer i kølvandet på en video, der viser Melissa McCarthys transformation til den berømte Disney-skurk.

Den længe ventede live actionudgave af Disney klassikeren "Den Lille Havfrue" har akkurat ramt biograferne, men har allerede fået en del kritiske røster med på vejen.

Først var det castingen af skuespiller Halle Bailey som Ariel, der fik kritik for ikke at være tro mod tegnefilmen.

Dernæst var det de første billeder af fiskekarakteren Tumle, der fik kritik for ikke at fremstå som den nuttede og runde fisk, som mange husker ham, men i stedet er lavet mere som en rigtig fisk.'

Og nu er det så superskurken Ursula, der er under beskydning på sociale medier.

For da Disney postede en video med skuespiller Melissa McCarthys transformation til den onde blækspruttehybrid i makeup-stolen, gik der ikke lang tid, før hendes look fik kritik for ikke at leve op til den originale skurk fra tegnefilmen.

Det var særligt drag queens, der ikke var blege for at udtrykke deres holdning til McCarthys forvandling. Ifølge flere af de kritiske røster ser det ikke just ud til at være den glamourøse og ikoniske makeup, som Ursula oprindeligt er blevet kendt for, der er blevet genskabt.

“Da vi sagde, at Ursula var inspireret af en drag queen, mente vi ikke en, der kun havde været det i tre måneder,” skriver Sierra La Puerta i et tweet med henvisning til, at McCarthys look for garvede makeup-nørder ikke ser ud til at være en Disney-klassiker af den kaliber værdig. Tweetet er samtidig en reference til det faktum, at Ursula i tegnefilmen oprindeligt var inspireret af den legendariske drag queen Divine.

Også den kendte "RuPaul’s Drag Race"-stjerne Kerri Colby fra sæson 14 knyttede en kommentar på Twitter i den mere seriøse ende. Her skrev hun nemlig, at det øjensynligt undervældende look understreger vigtigheden af repræsentation i maskinrummet.

“Hvorfor vi burde hyre upcoming queer-artister med pulsen på nutiden og med en vision for fremtiden,” skriver Colby på Twitter i en kommentar til Disneys video.

Ved den amerikanske premiere på filmen fortalte Melissa McCarthy ellers, at hendes med mission med rollen som Ursula var at gøre hver en drag queen stolt. Og det er hun altså, at dømme ud fra reaktionerne på hendes makeup, ikke lykkedes med i manges øjne.

"Den Lille Havfrue" havde premiere den 25. maj.

Denne artikel blev første gang udgivet af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs også