https://imgix.femina.dk/media/e55aa22208074cf084ce589dcbe92744.jpg
Skønhed

Derfor har du gule hjørnetænder

19. april 2011
af Anna Beckmann, Alive.dk
Har du nogensinde undret dig over hvorfor hjørnetænderne er mere gule end de andre? Få svaret nu

Næste gang din kæreste eller kollega giver dig et ordentligt tandsmil, så prøv at bid mærke i farven på hjørnetænderne. De er med stor sandsynlighed gulere end resten af tandsættet.

Det er naturligt
Overtandlæge Ulla Pallesen fra Tandlægeskolen i København, forklarer til go.tv2.dk at det er ganske naturligt. Faktisk har vi alle hjørnetænder, der er mere gule end de resterende bisser.

Hænger ikke sammen med mundhygiejne


Få naturligt
hvide tænder

Mysteriet om de gule hjørnetænder kan ikke relateres til vores mundhygiejne eller den mad, vi indtager, men skal i stedet findes i de naturlige forskelle i tændernes udformning.

- De er mere gule, fordi hjørnetanden simpelthen er tykkere end de andre tænder. Derfor ser man mere af det tandben, som sidder under emaljen, siger Ulla Pallesen til go.tv2.dk og forklarer, at tænderne derved syner mere gule, end de egentlig er.

Svært at blege
Du skal nok tænke dig om en ekstra gang, inden du springer ud i at få bleget hjørnetænderne. Overtandlægen påpeger, at man ikke får ret meget ud af det. Tænderne vil i en periode blive en smule lysere, men det gøre ikke den store forskel i længden:

- Det vil måske udligne farveforskellen på hjørnetænderne og de øvrige tænder. Men de vil stadig blive ved med at være mere gule, siger hun go.tv2.dk.

Læs også:
Nyt smil - ny selvtillid
Hvad kan en tandlæge hjælpe DIG med?
Slip af med isninger i tænderne

Læs også