gule negle - misfarvede negle
Skønhed

Derfor bliver dine negle gule af neglelak

22. oktober 2021
af Lisbeth Madsen, Redationen
Udgivet første gang 19. august 2013. Foto: Shutterstock
Gule eller misfarvede negle? Er du flittig neglelaksbruger, kender du nok også til problemet med misfarvede og gule negle. Her får du tips til, hvordan du undgår problemet, men ikke mindst også, hvad du kan gøre, hvis skaden allerede er sket.

Selv om din neglelak ikke har det mindste gule i sig, så kan det sagtens være den, der er kilden til, at dine negle kommer til at se misfarvede ud, forklarer Hanna Karlsson, der er makeupartist og presseansvarlig hos Make Up Store i Norge.

Og det kan ærgre de fleste kvinder, hvis deres negle ser beskidte ud uden at være det, hvorfor de atter putter en mørk neglelak på for at dække, og så starter den onde cirkel med gule negle.

Sådan forebygger du gule negle eller misfarvede negle

Prøv først at forebygge gule negle

Heldigvis findes der både løsninger, der forebygger problemet, og som kan hjælpe dig af med misfarvningen, hvis den først er opstået.

Og hvis du er helt forgabt i dine mørke lakker, så fortvivl ikke, for du kan stadig bruge dem, blot du tager forbehold. Det handler blot om at beskytte neglene, inden du lakerer dem med en mørk farve.

Gule negle eller misfarvede negle

– Underlak bør du altid bruge. Det beskytter neglene fra at blive gule, gør holdbarheden bedre og sørger for, at farven kommer mere til sin ret, siger Hanna Karlsson.

Makeupartisten forklarer, at en underlak desuden kan beskytte dine negle fra at flosse og flække, samt udjævne neglene hvis du er indehaver af rillede negle.

Hvis du allerede har fået gule og misfarvede negle

Har du desværre tilegnet dig gule negle, om det så skyldes din neglelak eller blot andet indgroet skidt, så kommer den norske neglelak-blogger Karianne Indbjør med forskellige tips, der kan fjerne misfarvningen og gøre dine negle smukke at se på også uden lak.

1) Brug tandbørste og tandpasta

Tandpasta med blege- og slibemiddel kan faktisk redde dine negle. Giv dine negle en omgang, men pas på ikke at ridse. Så vil der hurtigt kunne sætte sig nyt skidt fast.

2) Brug en neglebuffer

Med en neglebuffer sliber du det yderste lag af neglen af, og derefter bruger du den anden side af bufferen til at glatte neglen.

Dermed vil du også fjerne et gulnet yderlag på neglen, og efterlade den med et glat look, som hvis du har brugt en gennemsigtig lak.

3) Prøv en blegende blanding

Hvis intet andet virker, så kan du blege neglene med en blanding af natron, brintoverilte og vand.

Hold fingrene i det i cirka et minut. Det bør tage det gule og misfarvede på dine negle.

Læs også