https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/skoenhed/makeup-og-hudpleje/2013/05/1318-de-tykke-oejenbryn-er-tilbage/1317-tykke-bryn-er-tilbage-stor.jpg
Skønhed

De fyldige øjenbryn er tilbage

2. maj 2013
af Charlotte Hallbæck
Foto: All Over
Glem alt om de tynde tuschstreger, som var moderne i 90’erne. De tykke øjenbryn er tilbage i skønhedsbilledet

Stjerner som Pamela Anderson og Gwen Stefani gjorde de ultratynde øjenbryn topmoderne i 90'erne. Men i dag er tendensen en helt anden: Skal du følge moden, skal dine øjenbryn nu være fyldige, siger kosmetolog og makeupartist Sandie Winkel.

Masser af kendte kvinder har taget de brede øjenbryn til sig. Se billedgalleriet med de billedskønne kvinder her

- Tendensen lige nu helt klart et mere naturligt look á la Brooke Shields i filmen Den Blå Lagune fra 80'erne. Men de skal selvfølgelig være rettet til, så det ikke er to buskede skovsnegle, man render rundt med, siger makeupartisten.

Startede på catwalken
Det er den britiske topmodel Cara Delevingne, der har været med til at starte trenden, og hendes buskede øjenbryn har på rekordtid gjort hende til én af verdens mest efterspurgte modeller.

Og der er en grund til, at modellen er blevet så kendt for sine fyldige øjenbryn, siger Sandie Winkel.

- Et par velplejede øjenbryn er med til at indramme ansigtet og give karakter. Så det er helt klart et skønhedsområde, der er værd at prioritere, siger hun.

Hjæælp - har du overplukket? Se, hvad du kan gøre ved dine tynde øjenbryn her

- Der er få ting, der på en naturlig måde kan ændre ens ansigtsudtryk så drastisk, som brynenes form, så derfor er det langt vigtigere at passe og pleje sine øjenbryn, end de fleste regner det for, siger Sandie Winkel.

Makeupartistens guide til smukke øjenbryn:

Læg en blyant i en skrå vinkel fra næsen og til øjets inderste krog og fra næsen til øjets yderste krog. Herved finder du starten og slutning af brynet. De hår, som går ud over de ydre punkter, skal fjernes, så dine øjenbryn får en harmonisk form.

Find herefter brynets højeste punkt, der skal være på ydersiden af øjets iris. Det giver øjet et flot løft og åbner dit ansigt. Sørg for at udstrække huden med den frie hånd, mens du plukker, og husk at hårene skal trækkes ud i hårets groretning, så gør det mindre ondt.

Stop op hver gang du har plukket et par hår, fjern dig en smule fra spejlet, og se om det du laver, ser godt ud i større perspektiv. Hvis du overplukker dine øjenbryn, bliver det svært at komme videre. Når du er færdig med at plukke dine øjenbryn, kan du påføre aloe vera, som vil dæmpe evt. rødmen.

https://imgix.femina.dk/m2_brows_serum_0.jpg

Læs også