https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/05/20/bliv-sommerklar/sommerklar-prim.jpg
Skønhed

Bliv sommerklar fra top til tå

17. maj 2014
af Tone Vid Skipå
overættelse: Marianne Arnvig, Foto: Panthermedia
Lad os omfavne sommeren med blød hud, velplejet hår og fine fødder i åbne sandaler. Og tilsæt så en passende portion omtanke for beskyttelse mod solens stråler. Kom an, sommer!

Hurra! Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og vi glæder os som små børn til at dase på stranden med en bog og en kølende drik. Dingle med fødderne i vandet og springe ud i friskt saltvand, når solen varmer mest.

Vi lover, at hvis du behandler hud og hår pænt, FØR du går ud i solen første gang, og holder plejerutinerne ved lige hele sommeren, vil du få større - og længere - glæde af solen, længe efter at sommeren er ovre.

Håret

Sol udtørrer håret, og derfor er det vigtigt at beskytte det og pleje det ekstra om sommeren. Start hårplejen allerede nu, så slipper du for at skulle redde håret, når sommeren er ved at være slut.

Sådan gør du:
Brug spray eller creme med uv-filter, og find et produkt, der passer til dit hår, så det ikke bliver fedtet. Påfør gerne flere gange, mens du er på stranden.

Det er ikke kun huden, der kan tage skade af for meget sol. Læs her, hvorfor du skal beskytte dit hår mod solen

Find en lækker sommerhat - den mest effektive måde at beskytte håret (og ansigtet) på.

Plejen, efter at du har været i solen, er lige så vigtig som det, du gør inden. Brug en aftersun-shampoo, som beroliger hovedbunden, reparerer håret og bevarer glansen.

Spar tid ved at bruge en leave-in-fugtighedspleje i håret, mens du soler.

Dit hår vil altid elske en fugtighedskur et par gange om ugen, gerne en proteinkur, hvis håret er ekstra tørt og porøst.

Stylingprodukter slider på håret, men det er ikke sommer uden saltvandshår, og saltvandsspray er helt suveræn til at give volumen i håret.

Ansigtet

Ansigtet eksponeres for sol hele året, men er mest udsat om sommeren. Hvis du passer på din hud, undgår du ujævn hud, solskader, irritation og eksem.

Sådan skal du gøre:
For jævn farve skal du skrubbe huden en gang ugentligt. Husk, at din scrub skal være tilpasset den sarte ansigtshud.

Brug høj solfaktor i ansigtet, mindst SPF 25, og smør dig ind, før du går ud i solen.

Snyd dig til en smuk sommerglød - her får du 5 tips til at bruge selvbruner

Det allerbedste er solcreme specielt til ansigtet. Så får du samtidig god pleje, mens du soler dig, og det svier ikke i øjnene, når du bader!

Husk læberne! Der findes mange dejlige lipglosser og gode stifter, som du også kan bruge på kindben og næseryg.

Prøv en beroligende ansigtsspray på stranden. Det hjælper mod rød og irriteret hud.

Fødderne

Hvis fødderne er sprukne, har hård hud og misligholdte negle, hjælper det ikke at hoppe i et par lækre sandaler.

Sådan gør du:
Sæt fødderne i vand i fem minutter, gerne med lidt god sæbe i.

Fjern al overflødig hud langs neglene.

Fil tørre partier under fødderne væk med en fodfil. Smør fødderne ind bagefter, ellers bliver de tørre igen med det samme.

Når du går i sandaler, bliver fødderne udsat for støv og snavs, som virker udtørrende. Derfor er det klogt at smøre fødderne ind hver aften.

Tæerne bliver ekstra fine med neglelak. Husk over- og underlak - så holder farven meget længere.

Døjer du med fodsved, kan du bruge en foddeodorant.

Kroppen

Det er ikke sådan, at jo rødere og mere brændt du bliver, jo brunere og finere farve får du. Det er lige modsat!

Sådan gør du:
Når solsæsonen starter, skal du skrubbe huden. Tør hud og døde hudceller gør din hudfarve ujævn. Skrub jævnligt, også efter sommeren.

Smør dig ind i solfaktor på kroppen, før du går ud om morgenen. Brug en høj faktor, hvis du skal være ude i mange timer.

Husk også solfaktor, når du skal på arbejde, f.eks. SPF 15. Det kan jo være, at du kommer til at nyde solen i løbet af arbejdsdagen.

Solcreme er ikke bare solcreme - skal du vælge den miljørigtige, den langtidsholdbare eller den til sart hud? SØNDAG hjælper dig til at finde den helt rigtige solcreme

Aftersun-cremer er et must. De indeholder beroligende og kølende ingredienser.

Glimmerolier og -cremer giver en fantastisk glød. Desuden ser den brune farve mere jævn ud - et smart trick, hvis uheldet er ude.

Bliv helt klar til bikinisæsonen! Her får du 10 tips til en flad mave:

Læs også