https://imgix.femina.dk/media/ffb26abc39c648f998d02812d6455afe.jpg
Skønhed

Appelsinhud fra knæ til balder

11. december 2009
af Søs Wollesen
Foto: Colourbox
Forskerne har stadigvæk ikke svaret på, hvad det er, hvorfor det sker, og hvordan det fjernes effektivt

Jeg er en kvinde på 36 år, som dyrker motion nogle gange om ugen, og som egentlig er ret slank og spiser forholdsvis varieret. Mit store problem er cellulitis. Jeg har det på lårene, fra knæene og op, og på balderne. Jeg føler mig meget hæmmet af det og har prøvet mange behandlinger, men uden effekt.
Er der slet ikke noget, man kan gøre?
Erikka

Jeg vil allerførst lige beskrive, hvad forskellen er på cellulite, som er det, du skriver om, og cellulitis. Cellulitis er akut betændelse udløst af infektion (typisk bakterier), hvorimod cellulite er synlige, uregelmæssige fedtdepoter (ikke udtryk for overvægt), der opstår efter puberteten.
Forskerne har stadigvæk ikke svaret på, hvad det er, hvorfor det sker, og hvordan det fjernes effektivt. Det kvindelige køn og dermed det kvindelige kønshormon, blodkredsløbet og livsstil er nogle af de faktorer, man er ret sikre på hænger sammen med udvikling, forværring eller forbedring af cellulite (appelsinhud i daglig tale).
Stimulation af de pågældende områder (tørbørstning), ikkerygning, nedsat indtag af sukker, kaffe og salt, vand, motion og mindre stress i hverdagen har i nogle undersøgelser påvist bedring af cellulite. En 100 procent effektiv kur/behandling findes ikke - beklager.
Søs

https://imgix.femina.dk/legacy/media/aa93dc5c998540d499589dcbc1e44c30.jpg

Spørg om krop
Søs Wollesen er læge, zoneterapeut og akupunktør. Har du et spørgsmål til Søs, kan du skrive til hende på sos@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også