agurker på øjnene
Skønhed

Agurk på øjnene og 5 andre tips til friske øjne!

10. november 2021
af Christina Forsberg og redaktionen
Udgivet første gang 13. april 2017. Foto: Shutterstock
Agurk på øjnene eller hvad? Der er mange tips og tricks, der ikke kræver nogle dyre eller avancerede cremer, men som alligevel vil give dig øjeblikkeligt klare og friske øjneomgivelser. Se blot her.

Nogle gange er det skønt at have fingrene i en luksus-cremekrukke med et avanceret indhold – men disse produkter koster altså også knaster. Og til tider har vi bare brug for en nem, billig og ikke mindst – umiddelbar – lindring til trætte øjenomgivelser.

I så fald er disse seks tricks fra Reader’s digest virkelig gode at kende.

Læs her om agurk på øjnene og 5 andre smarte tricks til friske øjne

1. Sådan lysner du mørke rande om øjnene

Hos mange mennesker kan træthed forårsage mørke rande under øjnene – såkaldte pandaøjne – og dette kan altså lægge år til både mænds og kvinders udseende.

Hvis ikke du lige har tid til at få hvilet, så kan du placere skiver af moden avocado under hvert øje eller lægge en smule pasta af blendede mandler – dette kan hjælpe med at lysne de mørke skygger på den sarte hud.

2. Brug bideringen på øjnene

Måske har en grædende baby holdt dig vågen hele natten – måske er det af andre grunde – men vågner du med trætte øjne, så kom to af babys bideringe i fryseren, indtil de er helt kolde, læg dig på sofaen, og placer ringene over dine øjenlåg i ca. ti minutter.

Kulden vil bl.a. reducere hævede øjneomgivelser. Har du ikke en baby, kan bideringene købes i de fleste baby-udstyrsbutikker.

3. Stram trætte øjne op

Mange modeller og skuespillere har længe kendt denne lille hemmelighed, der reducerer rynker og hævede øjneomgivelser – uanset hvor sent de var oppe natten før – og nej, det handler ikke om en dyr øjencreme fra et hypet brand!

Det er faktisk en hæmoridecreme, der er tale om, da den opstrammer huden om øjnene. Hvis du synes, lugten er for stærk, så bland den med en anelse fugtighedscreme eller øjencreme.

Og vær påpasselig med ikke at få noget ind i øjnene – den er jo ikke beregnet til dette område!

4. En skefuld friskhed til dine øjne

Næste gang dine øjne trænger til et skud energi og et lille ”løft”, så tag to metalskeer, og hold dem under rindende koldt vand i lidt tid – eller læg dem i køleskabet.

Læg dig derefter ned, og placer skeerne med rundingen nedad over dine øjenlåg i 20-60 sekunder.

Den skarpe kulde fra metallet vil opfriske trætte øjne - og måske også højne dit energiniveau i det hele taget.

5. Kølig agurk på øjnene

Er dine øjne blevet lidt hævede og røde efter en lang nat i byen – eller måske af hårdt overarbejde dagen før - så skær et par skiver af en kold agurk på dine øjne, læg dig ned, og placer en skive over hvert øje i cirka 30 minutter.

Sådan får du straks friske øjne med agurker på øjnene.

6 Fjern hævelser på øjnene med te

Den meste te indeholder tannin, altså garvesyre, der er et bittert og sammentrækkende plantepolyfenol – og det har været brugt længe af både bedstemødre og catwalkmodeller til at reducere hævede øjenomgivelser.

Lad to teposer trække i varmt vand, og køl derefter poserne af i køleskabet. Placer en tepose på hvert øje, og lad det blive i fem minutter. Når du fjerner poserne, vil du opleve, at dine øjne føles friske igen.

Læs også