https://imgix.femina.dk/media/ed42f030521146aebb994cfd625332f5.jpg
Skønhed

900 hudprodukter anmeldt

28. januar 2010
af Signe Bjerre
Alt fra Cosmea til Ole Henriksens cremer popper op på Forbrugerrådets lange liste over hudprodukter med farlige stoffer.

Alt fra Cosmea til Ole Henriksens cremer popper op på Forbrugerrådets lange liste over hudprodukter med farlige kemiske stoffer.

Forbrugerrådet sender nu en liste med 900 forskellige kosmetik- og hudprodukter til miljøminister Troels Lund Poulsen, skriver DR Nyheder.

Listen er lavet efter at Forbrugerrådet før jul opfordrede folk til at gå på jagt i toiletskabene for at se, hvilke cremer og shampoo, der ifølge rådet indeholder et eller flere af 17 forskellige farlige stoffer. Mange personer har stået på hovedet og knebet øjnene sammen for at granske varedeklarationer og har siden tastet resultaterne ind på Forbrugerrådets hjemmeside.

L'Oreal beholder stofferne
Producenterne er efterfølgende blevet spurgt, om de er på vej til at udfase stofferne, der især består af konserveringsmidlerne "parabener". En del producenter lover, at stofferne er på vej ud, mens andre afviser heriblandt flere af de store internationale producenter som L'Oreal.

Derfor håber Forbrugerrådet, at miljøminister Troels Lund Poulsen har held og mandsmod nok til at få stofferne forbudt i EU eller om ikke andet her i Danmark.

Det danske Forbrugerråd håber desuden, at de øvrige EU-landes forbrugerorganisationer nu vil oprette hver deres hjemmeside, hvor forbrugerne ligesom herhjemme kan anmelde hormonforstyrrende produkter.

Se Forbrugerrådets samlede liste over de 900 produkter

Læs mere:

Kemikalier i makeup
Liste over stoffer du helst skal undgå i kosmetik, mens du er gravid
Drop de æteriske olier

Læs også