Justine Bateman
Skønhed

80'er-stjerne nægter at gøre noget ved sit aldrende ansigt: "Det er ikke modigt"

20. april 2021
af Kristine Enevold Villadsen
Foto: Mega
Justine Bateman fra tv-serien ”Blomsterbørns børn” fortæller i en ny bog om opfattelsen af plastikkirurgi i Hollywood, og hvorfor man skal stoppe med at fortælle kvinder, at de skal lave om på deres ansigt.

Skuespiller Justine Bateman er mest kendt for sin rolle som Mallory Keaton i tv-serien ”Blomsterbørns børn”.

I serien følger vi familien Keaton, der tæller forældrene Elyse og Steven samt deres tre børn.

Elyse og Steven er tidligere hippier og er meget præget af de værdier. Deres børn deler til gengæld ikke forældrenes verdenssyn, hvilket der kommer mange konflikter ud af.

Serien var et kæmpe hit blandt amerikanske og danske tv-seere, og den kørte i syv sæsoner fra 1982 til 1989 i USA.

Justine Bateman var kun 17 år gammel, da første sæson af tv-serien havde premiere.

I dag er hun 55 år, og hun ser – af naturlige grunde – ældre ud. Noget hun nægter at lave om på, til trods for at mange Hollywoodstjerner får botox eller lavet plastikkirurgiske indgreb.

https://imgix.femina.dk/2021-04-20/blomsterbornsborn.jpg

Det er ikke modigt

I Justine Batemans nye bog ”Face: One square foot of skin” har hun talt med 47 kvinder om deres poser under øjnene, rynker i panden eller kinder, som hænger.

Bogen skal ifølge Justine Bateman være med til at ændre opfattelsen af, at ældre kvinders ansigt skal laves om.

Ideen til bogen kom til Justine Bateman en dag, hvor hun googlede sit navn.

Efter hendes navn var det første foreslåede ord ”gammel”. Hun begyndte at skamme sig over sit aldrende ansigt, hvilket hun i dag ikke mener, der var grund til, fortæller hun til People.

Genindlæs din browser, hvis opslaget ikke kommer frem.

Efter bogens udgivelse har Justine Bateman fået beskeder fra folk, der synes hun er modig. Hun synes ikke selv, man kan kalde det modigt.

– Jeg synes overhovedet ikke, det er modigt. Jeg synes, at vores samfund har i samtalen om platikkirurgi sprunget over spørgsmålet om ”Er plastikkirurgi ekstremt?” til ”Hvornår man skal have plastikkirurgi?”.

– Det er næsten blevet en pligt som kvinde, at lave om på sit ansigt. Hvorfor er den tankegang blevet så indgroet i vores samfund?, siger Justine Bateman til Vanity Fair.

Ansigtet viser, hvad man har opnået

Justine Batemans kritik af plastikkirurgi går særligt på, hvordan Hollywoodstjernerne i dag ofte tyr til plastikkirurgien.

Hun synes, det er et forkert budskab at sende til den mere almindelige del af befolkningen.

– Hvis stjernerne fjerner karakter og rynker fra deres ansigt, hvilket budskab er det så til folk, som ikke ser sådan ud? Jeg synes, det er den forkerte retning, vi går i, siger hun.

– Jeg synes, vi mangler at tale om, man overhovedet skal kritisere kvinders ansigt, når de bliver ældre, siger Justine Bateman til People.

https://imgix.femina.dk/2021-04-20/justinebatemanto.jpg

Hun udtaler også i et tv-interview med Entertainment Tonight, at det er et farligt signal at sende til unge mennesker, at kvinder skal lave om på deres ansigt, når de bliver ældre.

I selvsamme interview siger Justine Bateman, at hun er glad for, at hun ser anderledes ud end for 40 år siden i ”Blomsterbørns børn”.

– Når jeg ser mig selv i spejlet, ved jeg, hvad jeg har opnået, siger hun.

Læs også