kvinde lægger makeup
Skønhed

6 ting, makeupartisten ville ønske, vi holdt op med at gøre

27. marts 2019
af Lene Huusmann
foto: Pantermedia
Det kan være fristende at efterligne makeuplooket på de profesionelle modeller i blade og reklamer, men det ender desværre ikke altid med det samme resultat, når man lægger makeuppen en regnvejrsgrå tirsdag derhjemme. Her er 6 ting, den professionelle makeupartist ville ønske, vi holdt op med at gøre.

Vi husker alle de overplukkede bryn og den massive lipliner-kant, som var højeste mode i 90’erne. Det så måske godt ud på Pamela Anderson - men det var så også det. Derfor skulle man også tro, at vi var blevet klogere gennem årene, men spørger man professionelle makeupartist Pernille Buhl, så er der stadig en del forbedring at hente, når det kommer til makeuptrends, vi burde holde os fra.

Læs med her, og find ud af, om du falder i fælden på et eller flere af punkterne.

1# Undgå at blande for mange produkter

- Less is more. Stop med at fyre concealer, foundation, og pudder ovenpå hinanden. Huden skal kunne ånde, og ser i øvrigt pænere og mere naturlig ud, når den ikke er oversmurt med makeup.

LÆS OGSÅ: 5 ting, den professionelle frisør ville ønske, du holdt op med

2# Drop highlighteren på næsetippen

- Drop highlightertricket på næsetippen. Det er de færreste, der virkelig lykkes med at gøre det ordentligt. I værste fald ligner det, at man sveder.

3# Få styr på din contouring

- De fleste har efterhånden kastet sig ud i contouring og det er fint, men du skal øve dig! De fleste trækker deres contouring for langt ned på kinderne. Det ser både uskønt ud, og samtidig mister det hele effekten. Så hellere lad være.

4# Skru ned for mængden

- I det hele taget handler det om at vælge de rette produkter, så dit makeuplook ikke bliver for massivt, og så skru ned for mængden. Mange af os har tendens til at bruge lidt for meget af det hele, og det gør bare looket for tungt. Vælg med omhu, og fremhæv ikke både øjne, kinder, læber og bryn på en gang.

5# Red krøllerne igennem

- Mange af os er begyndt at krølle håret og give det volumen med et krøllejern, men husk at rede krøllerne igennem bagefter. Ellers ender du med små, hidsige proptrækkerkrøller, og det er højst sandsynligt ikke meningen.

LÆS OGSÅ: Frisøren: Denne frisure bliver jeg altid spurgt, om jeg vil klippe

6# Drop hjemmefarvningen

- Det er fristende at farve håret derhjemme, men farver du det gentagne gange, bliver håret ofte alt for farvemættet i spidserne og lysere på toppen, og resultatet ikke rigtigt pænt. En rigtig flot hårfarve kræver faglig ekspertise fra en uddannet frisør.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også