https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/december/2012-49-skontips-med-vodka-p.jpg
Skønhed

5 skønhedstips med vodka

4. december 2012
af Presse
Foto pantherstock
Sådan bruger du vodka som din skintonic, shampoo, til frisk ånde, hårkur mod hårtab og til pedicure. Læs de 5 skøndhedstips, du god samvittighed kan bruge din vodka til, istedet for at drikke den.

1. Vodka-shampoo

Hvis du blander vodka i din shampoo, vil den afrense dit hår for styling-produkter samt tilføre det mere glans og fylde. Efter sigende skulle vodka-shampoo også stimulere hårvækst, da alkoholen kickstarter de døde hårsække i hovedbunden. Forvent dog ikke, at du vågner op fra den ene dag til den anden med en skøn hårpagt som en havfrue. Bland 1 dl. vodka i en shampooflaske med 350 ml. og ryst den. Vask herefter dit hår, som du plejer.

Læs også: Den store hårguide - Her finder du de bedste artikler om hår, frisurer og hårpleje

2. Vodka-skintonic: Ren hud efter en weekend med meget make-up

Efter en festlig weekend med meget brug af make-up trænger huden til en grundig afrensning og opfriskning. Væd en vatrondel med en straight vodka og dup dit ansigt med den. Det vil både fjerne de sidste rester af make-up og eventuelle ansigtsrenseprodukter. Herefter skulle du hurtig blive frisk at se på igen. Alkoholen i vodkaen har en desinficerende og opstrammende virkning, der efterlader huden med en frisk glød - uden at den lugter af alkohol. Vodka efterlader ingen lugt, når den er tørret ind. Et andet plus er, at vodka selvfølgelig ikke indeholder parabener eller andre hormonforstyrrende stoffer. Sobieski Vodka anbefaler, at du - på samme vis som ved brug af de fleste skintonic-produkter - efterfølgende anvender en fugtgivende creme.

Hvilken hudtype har og du og ved du hvilke cremer der passer til lige netop din hud? Få svaret her

3. Vodka-mundskyl: Frisk ånde

Flere og flere mennesker foretrækker et helt naturligt mundskyllemiddel frem for mange af de mundplejemidler, som man kan købe i supermarkedet, fordi de naturlige midler ofte er fri for skadelige ingredienser som kunstige farvestoffer. Sådan laver du dit eget naturlige vodkamundskyllemiddel: 1 lille glas varmt vand, 1 tsk. vodka, 1 dråbe æterisk citronolie, 1 dråbe æterisk pebermynteolie. Skyl munden i 30 sekunder og spyt ud.

4. Vodka-hårkur mod hårtab

Ifølge en svensk undersøgelse, som blev publiceret i Journal of Dermatology sidste år, taber kvinder mere hår om efteråret end på andre tidspunkter af året. Skulle du komme i den situation, kan du helbrede dit hårtab ved at blande en spiseskefuld økologisk honning og løgsaft (udvundet fra et mellemstort løg) med 2-4 dl vodka. Påfør blandingen i din hovedbund om aften inden sengetid, og skyl det ud om morgen. Du kan bære en badehætte til at dække dit hår. Gentag behandlingen nogle gange.

Hårtab hos kvinder behandles hos hårklinikiken. Læs meget mere om deres effektive behandlinger her.

5. Vodka-pedicure: Slut med sure tæer

Det er ikke kun mandlige håndværkere, som lider af fodsved. Den sure lugt, som også kan sætte sig fast i sko og støvler er et stort problem for mange mennesker. Lav et fodbad, hvor du blander en 25-40 cl. vodka med en balje koldt vand. Prøv også at tørre dine sko af med vodka, hvis de lugter svedigt. Det vil dræbe de ildelugtende fodsvedsbakterier.

Læs også: Få smukke fødder - Her får du to guides; den hurtige og den grundige fodplejebehandling

Læs også