https://imgix.femina.dk/media/article/5_myter_om_hudpleje_primaer.jpg
Annonce
Skønhed

5 myter om hudpleje, vi også er hoppet på

5. oktober 2020
af Aller Creative Studio, annonce for NIVEA
Foto: Shutterstock
Hvis du også synes, det er svært at finde hoved og hale i, hvad vi egentlig kan regne med virker, når det kommer til hudpleje, så er du ikke alene. Så nu rydder vi lige op i 5 af de værste myter!
https://imgix.femina.dk/logo_version_2_0.jpg

Helt ærligt: Det kan være svært at finde rundt i, hvad der egentlig er bedst for vores hud. For vi kan både købe cremer til 100 og til 1.000 kr., men er den dyre så ti gange bedre end den mere budgetvenlige? Og vi HAR fået tudet ørene fulde med, at vi skal bruge solcreme, men hvad så med makeup med SPF – fungerer det lige så godt?

Myter er der nok af, så vi har fået skønhedsekspert Silke Grane, der har arbejdet i branchen i over 20 år, til at aflive nogle af dem for os.

Myte 1: Jo dyrere et produkt er, jo bedre virker det

Den holder ikke, fordi …

”... det ikke handler om hverken pris eller mærke, men først og fremmest om ingredienserne. Fokuser på, hvad der er i produkterne. Og ja, man skal nærmest være biokemiker for at forstå den slags i dag, men hold øje med nogle gode nøgleingredienser, som f.eks. hyaluronsyre og Q10.”

Myte 2: Makeup med SPF er lige så godt som solcreme

Den holder ikke, fordi …

”... du bruger jo ikke samme mængde, som du ville gøre med solcreme. Og man smører sig heller ikke hver anden time med makeuppen, som vi bør gøre med solcremen, hvis den skal virke optimalt. Så der er altså ingen helt god vej uden om en rigtig solcreme, hvis man har brug for den beskyttelse, og her er det bare om at vælge én, der er god under foundation. Gå efter en solcreme, der ikke fedter – kig efter ord som ”Shine control” – så plejer det at fungere godt sammen med makeup.”

Myte 3: Vi skal bruge hudplejeprodukter baseret på vores alder

Den holder (til dels) ikke, fordi …

”... det først og fremmest handler om, hvordan vores hud har det, mere end det handler om alder. De aldersbetegnelser, der er på hudpleje, er dog gode at bruge som guidelines, for det er klart, at der er nogle ting, vores hud har brug for, som hænger sammen med, hvor gamle vi er. I tyverne har du måske brug for en creme med fokus fugt, men ikke nødvendigvis én der virker opstrammende. Det har du måske i 50’erne. Hvis jeg selv valgte et produkt beregnet til folk i tyverne, ville jeg helt sikkert mærke, at jeg manglede noget! Det vigtigste er dog altid, at du vælger det, der passer til din hud og dens tilstand.”

Myte 4: Det er vigtigt at lukke porerne i huden med skintonic eller koldt vand

Det holder ikke, fordi ...

"... det kan de ganske enkelt ikke. Så nej, du kan ikke lukke dine porer ved at pjaske koldt vand i ansigtet og et produkt kan heller ikke gøre det for dig. I stedet kan vi fokusere på at holde porerne normale i størrelsen og det er derfor, det er vigtigt, at vi allerede som unge sørger for at rense huden ordentligt hver eneste dag. Ellers sker der nemlig det, at skidt og snavs bliver til urenheder, og får de lov at blive, hvor de er, kan de udvide porerne. Så nej, porer kan ikke åbne og lukke, men huden har godt af at blive holdt ren, så porerne forbliver normale i størrelsen."

Myte 5: Produkter, der gør huden spændstig og frisk er kun til, når vi bliver ældre

Den holder ikke, fordi …

”... forebyggelse kan altså også noget! Der er ingen grund til at skyde gråspurve med kanoner, men fra midt til slut tyverne kan det være interessant at begynde at kigge på produkter, der indeholder eksempelvis kollagen, Q10 eller lignende gode ingredienser.”

Sandheden om din hud

Se med, når vært Christina Sander, Mette Marie Lei Lange og Silke Grane sammen med førende eksperter og helt almindelige danske kvinder kommer helt tæt på sandheden om vores hud - og hvordan vi bedst passer på den.

https://imgix.femina.dk/nivea_q10_1.png

NIVEA® Q10 POWER Anti-wrinkle Firming Dagcreme, Køb den her

Om Q10

Efterhånden som vi bliver ældre mindskes mængden af naturligt Q10 i huden. Da Q10 er en vigtig antioxidant, som er nødvendig for produktionen af energi og regenerering af vores hudceller, vil en reduktion af Q10 betyde, at huden er mere tilbøjelig til at blive slappere og få skader. Og dermed vil den også være mere tilbøjelig til at få fine linjer og blive rynket. Alle NIVEAs Q10 produkter indeholder Q10 af høj kvalitet, som er 100 % naturlig og identisk med det Q10, der allerede findes i vores hud. Tilføj derfor Q10 til din daglige hudpleje rutine, hvis du vil bevare en fast hud længere. Læs mere her.

Læs også