skadet hår
Annonce
Skønhed

5 grunde til, at dit hår er skadet – og tips til, hvordan du fikser det

1. februar 2022
Annonce for Redken. Foto: Shutterstock
Det kan være sjovt at prøve forskellige frisurer, farver og opsætninger, men det slider også på lokkerne og kan gå helt i hårknude. En af de mest almindelige konsekvenser er skadet hår. Her får du 5 gode råd til, hvad du gør, når spidserne spalter og hårene knækker.
redken

Skadet hår er noget hø (bogstaveligt talt).

Ikke desto mindre lider rigtig mange af os under de tørre hårstrå, der stritter til højre og venstre og får vores ellers så velfriserede look til at ligne hattehår.

Vi kan godt lide det rodede udtryk i håret – men det skal være meningen! Og det er det bestemt ikke, når det er, fordi håret er ødelagt.

Men hvad er det egentlig, vi gør forkert? Hvorfor er det, at håret knækker og spalter? Og hvad gør vi ved det skadede hår? Svarene finder du herunder.

5 grunde til, at dit hår er skadet – og tips til, hvordan du fikser det

1. Du får ikke vasket hårspray og andre produkter ud

Hårlak og andre styling-produkter som voks og mousse kan være hårde for dit hår, hvis du bruger dem forkert eller glemmer at vaske dem ud igen. Det er ikke godt at bruge for meget hårlak, så prøv at skrue lidt ned for forbruget og se, om ikke håret kan holde frisuren selv med lidt færre sprøjt. Pas også på med at sprøjte for tæt på håret, da det kan ødelægge hårstråene.

Det allervigtigste er, at du husker at vaske håret grundigt, når du har brugt hårspray eller andre styling-produkter, så håret kan få hvile. Redken Extreme Shampoo er skabt til skadet hår, da den forebygger skader og styrker håret indefra ved at tilføje blandt andet proteiner til håret, som er den vigtigste ingrediens til at behandle skadet hår.

I badet masserer du shampooen ind i håret og skyller det ud igen. Vask eventuelt håret to gange med det samme – første hårvask renser håret og skyller eventuelle produkter ud, mens anden hårvask påfører håret alle shampooens gode ingredienser.

redken extreme shampoo

Redken Extreme Shampoo, 168 kr.

2. Du lader håret vokse uden at klippe det

En af årets trends er at lade håret vokse sig langt og smukt, men et langt hår er også et udsat hår. Når håret er langt, er det nemlig i større risiko for at knække, og sørger du ikke for at klippe og pleje det regelmæssigt, er der også risiko for spaltede spidser.

Der findes ingen tommelfingerregel for, hvor ofte du bør blive klippet. Men kan du se håret blive tørt og trist i enderne, så er det et ret sikkert tegn på, at en tur til frisøren vil være en god investering. Redken Extreme Conditioner er et godt supplement til din hårrutine, da den fugter og hjælper med at reparere, styrke og beskytte håret.

Husk, at balsam skal fordeles i den nederste del af dit nyvaskede hår. Påfør balsammen i den del af håret, du kan samle i en hestehale, og skyl den grundigt ud bagefter.

redken extreme conditioner

Redken Extreme Conditioner, 182 kr.

3. Du passer ikke på håret, når du varmestyler det

Krøllejernet, glattejernet og føntørreren er tre meget almindelige syndere, når det kommer til dit hår. De smukke, bløde lokker kan nemlig let komme til at knække og stritte, hvis du varmebehandler det hver dag uden at tænke over konsekvenserne.

Et godt varmebeskyttende produkt er derfor vigtigt, hvis du føner, glatter eller krøller. Redken Extreme Anti-Snap Treatment er specielt udviklet til spaltet og skadet hår og hjælper med at reparere håret. Produktet er varmebeskyttende, og det skal bruges i nyvasket og håndklædetørt hår og ikke skylles ud igen.

Et godt tip er at investere i gode glatte- og krøllejern, hvor temperaturen holdes stabilt omkring 185 grader.

Husk også at tørre håret rigtigt, da håret er allermest skrøbeligt, når det er vådt. Bomuldshåndklæder skaber friktion, som er skadelig for håret, så skift det ud med et af bambus eller et turbanhåndklæde, som er ekstra blødt og har en unik tørreevne.

Har du krøller, så prøv at tørre håret med en bomulds-t-shirt eller et mikrofiberhåndklæde, og hvis du vil føntørre håret, så brug en diffuser på hårtørreren.

redken extreme anti snap treatment

Redken Extreme Anti-Snap Treatment, 212 kr.

4. Du giver ikke dit hår de rigtige ingredienser

Ligesom huden har vores hår brug for den helt rigtige pleje for at holde sig sundt og smukt, og her er den rette balance af proteiner eksempelvis vigtig for håret. Er dit hår meget slidt og skadet, kan det være et tegn på, at du skal tilføre det proteiner, der kan give håret styrke.

Proteiner hjælper til at styrke håret og opbygge de ødelagte hårstrå indefra. Redken Extreme Shampoo indeholder proteiner, der genopretter håret, samt ceramider, der forsegler beskadiget hår. Vask det skadede hår to gange med shampooen for at få mest ud af hårvasken og tilføre håret mere volumen.

5. Du sætter håret op på samme måde igen og igen

Sætter du ofte håret op med elastikker, spænder og extensions, kan du slide på håret, hvilket på sigt kan få det til at se skadet ud. Har du elastikken det samme sted hver dag, er der en stor risiko for at håret knækker på stedet, hvor elastikken sidder.

Forsøg derfor at variere din frisure fra dag til dag, og husk at bruge en god balsam som Redken Extreme Conditioner, som styrker, reparerer og beskytter håret og giver det en smuk glans. Balsammen medvirker også til, at håret bliver nemmere at rede ud efter hårvasken, så du ikke reder børsten gennem filtret hår og knækker det.

redken extreme hårpleje

OM REDKEN

Har du tørt og skadet hår, er det ekstra vigtigt, at du behandler og plejer dit hår på den rette måde. Med Redkens Extreme-hårplejekollektion får du de produkter, som renser og styrker håret, og som ultimativt kan gå ind og genoprette det ødelagte hår, så det bliver smukt og blankt igen. Samtidig forebygger produkterne fremtidig skade.

Serien indeholder blandt andet Redken Extreme Shampoo til 168 kr., som renser håret blidt og skånsomt og styrker håret indefra ved hjælp af proteiner og ceramider, Redken Extreme Conditioner til 182 kr., som fugter, beskytter og genopretter håret, og Redken Extreme Anti-Snap Treatment til 212 kr., som virker styrkende, reparerende og varmebeskyttende og kan reducere skaden på dit hår med op til 73 %. Produkterne indeholder aminosyrer, fugt og proteiner, som er de bedste ingredienser til at behandle dit tørre og ødelagte hår. Protein er præcis den ingrediens, som genopbygger skadet hår og hjælper med at undgå spaltede spidser.

Vil du vide mere om skadet hår, og hvad du kan gøre ved det, så tjek Redkens egen guide til skadet hår, som du finder her. Guiden går blandt andet i dybden med, hvad du kan gøre for hår, der er skadet på grund af afblegning, og hår, der let knækker, fordi det er langt.

Uanset hvilken type ødelagt hår, du har, kan du finde et produkt i Redkens Extreme-serie, der kan reparere skaderne og få dit hår til at se skinnende og velplejet ud igen.

Læs også