https://imgix.femina.dk/media/540d55d1054d4a4597bd8a3557e237a8.jpg
Skønhed

5 genveje til yngre hud

24. juli 2009
af Eskil Schilling, iStockPhoto, Colourbox
Hvad du spiser har stor betydning for, hvor strålende din hud er. Få gode tips til en smukkere og spændstigere hud her

1 Bælgfrugter
Avocadoer, sojabønner, nødder og æggeblommer er alle rige på B-vitaminet biotin. Mangel på dette vitamin kan medføre tør hud, skøre negle og skørt hår.

2 Laks
Det farvestof, astaxanthin, der giver fisken den lyserøde farve, forbedrer også din huds elasticitet. Og så er laks og regnbueørred også fulde af de supersunde omega-3-fedtsyrer, der får din hud og dit hår til at se yngre og sundere ud.

3 Grøn te
… og andre teer med et højt indhold af polyfenoler beskytter huden mod solskader og gør overhuden, der er kroppens yderste barriere mod verden udenfor, tykkere.
Udrens din krop på 14 dage med grøn te - se kuren her

4 Granatæble
Ud over at gøre din overhud tykkere og hjælpe med at producere mere kollagen og elastin (det stof, der holder din hud fast og spændstig) indeholder granatæbler også antioxidanter, der accelererer helingen af sår.

Få glat hud uden nåle - læs her

5 Tomater
… indeholder stoffer, der reducerer risikoen for at blive solskoldet (men du skal stadig bruge højfaktor-creme). Det kan være lycopen, men man er ikke helt sikker på det aktive stof. Så det bedste er at spise tomater og tomatkonserves frem for en pille, for så er du sikker på, at du får noget, der virker.

Læs også