https://imgix.femina.dk/media/article/c-_users_anne-sophie-jessen_desktop_panthermedia_12657050_5616x3744.jpg
Skønhed

3 vigtige om renseprodukter

13. maj 2016
af Anne-Sophie Jessen
Mousse, gel, 3-i-1-rensevand eller creme? Find ud af, hvilken rensemetode der er bedst for din hud.

Der findes et væld af renseprodukter til forskellige hudtyper, og det er let at fare vild i junglen af produkter. For hvordan ved man egentlig, at man har fundet den rigtige?

1. Rense – ikke udtørre

En god rensemetode skal ikke udtørre eller gøre huden stram og ru. Den skal rense. Test efterfølgende ved at tørre ansigtet af med en vatrondel med tonic for at se, om afrensningen har opløst al snavs og makeup. Det er især vigtigt at rense huden godt om aftenen. Blandt andet for at fjerne dagens forurening, makeup og de affaldsprodukter, som huden afstøder, når vi sveder. Desuden kan en god rensemetode medvirke til, at du får maksimalt udbytte ud af den natcreme, som du bruger.

2. Ikke så meget vand

Skyl ikke med for meget vand. Vand udtørrer og har en højere pH-værdi end huden. Det kalker huden til og gør, at dens naturlige beskyttelse svækkes. For meget vand i ansigtet udvasker helt enkelt vores naturlige beskyttelsesstoffer, som bibeholder fugten i vores hud. Vil man absolut skylle ansigtet med vand, kan man minimere skaden ved at bruge lidt ansigtsvand efterfølgende. Ansigtsvand genopretter pH-værdien i huden og fjerner kalkrester. Ofte indeholder de også fugtbindende stoffer.

3. Lad renseproduktet gøre det, det er bedst til

Mange af nutidens renseprodukter indeholder syre, blandt andet AHA-syre, som skal trylle alderstegn, pigmentforandringer og grålighed væk samt mindske størrelsen på porerne. Men ofte er niveauerne så lave, at de knap nok gør noget ud over en dybere rens. Lad med andre ord rensen gøre det den skal: Rense. Det, man renser huden med, bliver jo ikke siddende på huden, men skyldes eller tørres af, og for at have en anden effekt har de faktisk brug for at efterlades længe på huden.

Læs også om 5 tricks til en smuk hud

Læs også