https://imgix.femina.dk/media/article/avene_sd.jpg
Annonce
Skønhed

3 tegn på, at du har sensitiv hud

19. september 2017
Tirsdag, 19. september 2017 - 8:05
Er din hud sensitiv? Find ud af det her - og få gode råd til, hvordan du bedst passer på den, og hvilken type produkter der kan hjælpe.

Selv om nogle af os godt kan føle det sådan, så er sensitiv hud faktisk ikke en hudtype. Det er en hudtilstand, som kan komme og gå. Det betyder også, at du kan gøre noget for at berolige din sensitive hud.

Sensitiv hud er overordnet set karakteriseret ved, at den er sårbar over for påvirkninger udefra – fx skift i luftfugtighed og vejr, slid og kosmetik, der ikke er lavet til sensitiv hud.

Typiske kendetegn på sensitiv hud:

  • Din hud bliver nemt tør og kløende – fx når vejret skifter.
  • Din hud føles stram og har tendens til rødme.
  • Du slår ofte ud af for skrappe kosmetiske produkter.

Kan du genkende de tre kendetegn, har du højst sandsynligt sensitiv hud. Det positive er, at det ikke behøver at være en blivende tilstand – du kan selv gøre noget for at passe ekstra godt på din hud.

Vælg produkter med få, gode ingredienser

Har du sensitiv hud, gælder det om at rense den nænsomt og give den en ekstra plejende creme med masser af fugt. Hold dig langt fra grovkornede peelinger og masker, der renser alt for hårdt, og vælg i stedet nogle gode produkter, der indeholder så få ingredienser som muligt.

Rensning af ansigtet

Avène Tolérance Cleansing Lotion er en mild lotion, der effektivt fjerner makeup, renser huden og frisker den op. På grund afTolérance-seriens emballages udformning, som modvirker påvirkning af bakterier udefra, er der ikke brug for konserveringsmiddel – hvilket betyder færre ingredienser og beskyttelse af hudens sunde mikroflora.

Fugt og pleje

Vælg helst en steril, plejende og skånsom creme som Avène Tolérance Emulsion eller Cream. De virker beroligende og blødgørende på huden og tilfører den fugt og næring – med en konsistens, som integreres hurtigt og fuldstændigt i huden.

Find produkterne her

Vi har testet

I foråret testede en række femina-læsere med normal/kombineret og sart hud Tolérance-produkterne fra Eau Thermale Avène, netop udviklet til sensitiv hud. 96 % af deltagerne* i testen sagde, at deres hud føltes velplejet og fugtet med Tolérance Emulsion til normal/kombineret hud.

https://imgix.femina.dk/citat_sd_1.png


*) Tal og citat stammer fra undersøgelse foretaget for femina og Avène, foråret 2017. 84 testpersoner testede Avène Tolérance-serien i 14 dage.

Læs også