https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/august/2012-33-glanslosthaar-p.jpg
Skønhed

3 løsninger til dig der døjer med tyndt og glansløst hår

19. august 2012
af Camilla Lind, Ahn Line Woo Shing Hai
Hvordan forvandler du tyndt og glansløst hår til det modsatte og kan det overhovedet lade sig gøre - Q har spurgt tre eksperter, frisøren, diætisten og håreksperten, som hver kommer med deres bud på den optimale løsning.

Håret er en underlig størrelse. Mens nogle er velsignet med en hårpragt, man kun kan drømme om, er vi andre, for hvem tykt, blankt og stærkt hår virker ligeså uopnåeligt som den store lottogevinst.

Så hvordan forvandler du tyndt og glansløst hår til det modsatte, og kan det overhovedet lade sig gøre? 3 eksperter giver her deres bedste råd.

1. Frisøren: Volume-produkter og føntørring

Ronnie Lund, frisør, stuhr.dk

Har du tyndt og glansløst hår, skal du gå efter produkter, der tilfører fylde, glans og næring til håret. Det kan f.eks. være en god volumeshampoo og -conditioner. Bruger du tilmed en serum i længderne, kan du opnå en rigtig flot glans. Der findes desuden flere produkter, f.eks. Stuhr Volume Root Lift, som du kan spraye i ved rødderne for mere volumen. Mangler håret fylde, er det også en rigtig god idé at bruge en hårkur én gang om ugen, men vær opmærksom på at vælge en, der passer til din hårtype, så du ikke tynger håret. Når du har vasket og stylet dit hår, kan du vælge at "forsegle" frisuren med en spray for at sikre, at håret bliver siddende resten af dagen.

Vil du snyde dit hår tykkere, er det en rigtig god idé at bruge mere tid på føntørringen. Skab fylde ved at bruge en rundbørste, mens du tørrer håret. Derudover kan du sørge for at få klippet håret cirka hver sjette uge, så kanten er helt lige, og håret dermed vil syne tykkere, end det egentlig er.

2. Håreksperten: Opbyggende Ekstraktbehandling

Lars Skjøth, grundlægger af Hårklinikken, haarklinikken.dk

Oplever man, at håret er tyndt og glansløst, kan det være et tegn på, at det gennem tiden er blevet overbehandlet. Ofte er det dog et udtryk for, at hårets kvalitet er blevet forringet. Når det sker er hårsækken blevet mindre - resultatet er, at håret vokser langsommere, er mat og ikke mindst tyndere. Et sundt og veludviklet hår er lavet af en hård proteinkerne, som er meget modstandsdygtig over for både lys, kulde og varme - det er forringet hår ikke.

Her kan en ekstraktbehandling hjælpe med at bygge håret op igen. Ved en gratis forundersøgelse vurderer vi, om Hårklinikken kan hjælpe dig - og det kan vi i syv ud af ti tilfælde. Herefter bliver der lavet en skræddersyet behandling, tilpasset den enkeltes behov. Ekstraktet påføres hovedbunden og trænger ned i hårsækkene og begynder herefter at reversere den hårproces, der finder sted - med andre ord, så opbygger det hårets kvalitet med det resultat, at håret bliver tykkere, vokser hurtigere og bliver mere glansfuldt.

3. Diætisten: Sunde olier og B-vitaminer

Christina Bendix, klinisk diætist, lyngbykostklinik.dk

Shampoo gør det ikke alene.Hvis du ønsker et blankt og stærkt hår, bør du kigge på dine kostvaner, og du kommer ikke udenom proteiner, gode vitaminer og masser af vand. Næringsstofferne i maden nedbrydes og sendes via blodbanerne rundt til de forskellige organer og celler - deriblandt vores hårsække.

Spiser du usundt, for ensidigt eller for lidt, bliver håret livløst og trist, og i værste fald begynder du at fælde meget. Håret skal altså have næring indefra:

Fisk: Mirakelkuren er omega3-fedtsyrer, som du finder i fede fisk som f.eks. laks og sardiner. Spis 300g fisk om ugen, hvoraf mindst 100g er fed fisk. Spiser du ikke fisk, kan du tage det som tilskud eller spise 1-2 spsk. hørfrøolie om dagen i stedet.

Nødder og mandler: Er en bombe af sunde olier (omega 6- og 9- fedtsyrer), der giver næring til håret og hårsækkene. Spis f.eks. 15 nødder dagligt. Du kan som variation spise avokado. Magert kød: Herunder fjerkræ, er en kilde til proteiner, som indgår i hårets opbygning. Proteiner findes desuden i æg, mejeriprodukter, bælgfrugter m.m.

Fuldkorn: Rugbrød er rig på B-vitamin, så skift det hvide brød ud med det grove. Det samme gælder ris og pasta. Grøntsager og bælgfrugter: Indeholder en vifte af vitaminer og antioxidanter, der beskytter og opbygger håret. Spis min. 400g varieret grøntsager i alle regnbuens farver dagligt.

Facts om dit hår

En klipning kan ikke få håret til at vokse hurtigere, da man ikke kan ændre genetikken, men det kan derimod øge chancen for at håret kan vokse sig længere. Antallet af hårsække er konstant, og du kan derfor ikke få flere hår på hovedet.

Om håret føles tyndt afhænger af antallet af hårsække og hårets tykkelse. Selve hårets struktur kan dog ændre sig i løbet af livet, og nogle kan f.eks. opleve at miste deres krøller eller endda gå fra glat til krøllet hår. Generelt har europæere tyndere hår end f.eks. asiatere, mens rødhårede har tykkere hårstrå end blondiner.

Produkter der kan hjælpe dig med at styrke dit hår

Læs også