https://imgix.femina.dk/2022-08-23/biotherms.jpg
Annonce
Skønhed

3 gode råd: Sådan får du mest ud af dit serum

5. september 2022
Annonce for Biotherm
Et serum er hudplejerutinens nærende indslag, som med aktive ingredienser gavner huden. Men hvad er et serum egentlig – og hvordan bruger man det for at få den optimale effekt ud af de dyrebare dråber? Her svarer vi på de mest stillede spørgsmål.
https://imgix.femina.dk/2022-08-03/biothermlogo_0.png

Hvad er et serum?

Et serum er et koncentreret hudplejeprodukt, som tilfører huden vitaminer, mineraler og andre ingredienser, som plejer din hud meget målrettet.

Nogle sera indeholder en høj koncentration af en enkelt eller to ingredienser, andre kan bedst beskrives som et næringsrigt sammensurium af forskellige vitaminer og antioxidanter, som har hvert deres formål.

Nogle ingredienser giver glød, andre en jævnere hudtone, og så er der dem, der mindsker fine linjer. Med de rette ingredienser i dit serum kan du altså vælge, hvilke hudplejemål du vil arbejde hen mod.

Sera med retinol

Hvis dit primære hudplejemål er at pleje huden med ingredienser, der har en påvist anti-age effekt, er det en god idé at vælge et serum med retinol på ingredienslisten. Retinol er en form for A-vitamin, der styrker huden og reducerer fine linjer og pigmentforandringer. Retinol hjælper huden med at genopbygge struktur og tykkelse, og derfor er det også en af de mest dokumenterede ingredienser, når det kommer til at reducere alderstegn.

Brug gerne et serum som Biotherms Retinol Night Serum, der indeholder retinol i kombination med andre plejende ingredienser.

Den optimale løsning

Mange førende skønhedsbrands gør det let for dig ved at formulere deres sera, så ingredienserne matcher hinanden for den bedste virkning.

Biotherms Blue Retinol Night Serum et aktivt koncentrat, der indeholder to kerneingredienser: Retinol og Life Plankton probiotiske fraktioner, som er Biotherms signaturingrediens. De to ingredienser komplementerer hinanden og giver en forbedret hudstruktur, mere glød og mindsker fine linjer.

Serum vs. fugtighedscreme

Hvis du synes, det er lidt svært at gennemskue, hvad du egentlig skal bruge et serum til, når du allerede har en god fugtighedscreme, forstår vi dig godt. Dog er der større forskel på de to plejeprodukter, end man måske skulle tro.

Din fugtighedscreme fungerer som en plejende og beskyttende barriere, og serummet kommer med en højere koncentration af aktive ingredienser, som kan give fornyet glød, udjævne hudtonen eller noget helt tredje. Et serum er desuden oftest tyndere i konsistensen end fugtighedscremen, hvilket gør, at produktet absorberes hurtigere og trænger dybere ned i huden.

https://imgix.femina.dk/2022-08-03/Blueretinol_0.jpg
Læs mere om Biotherm Blue Retinol Night Serum her.

Sådan får du mest ud af dit serum:

1. Find det rette serum

Det første step er at finde det helt rigtige serum. Her er det oplagt at vælge et produkt, der indeholder en kombination af ingredienser, der virker sammen, og som opfylder flere formål.

En kombination af ingredienser kunne være retinol og Life Plankton, som booster hudens regenerering. De to ingredienser er faktisk så stærkt et makkerpar i hudpleje, at Biotherm har navngivet duoen ’Blue Retinol’, der beskriver den kombinerede effekt.

2. Sådan bruger du det

Brug dit serum mellem rens og fugtighedscreme i hudplejerutinen. Når makeuprester og snavs er fjernet fra huden, kan serummet trænge ind og virke.

Nogle sera er så virksomme, at huden godt kan reagere på det, hvis du bruger det for ofte. Det gælder især sera med retinol. Brug Blue Retinol Serum fra Biotherm to gange ugentligt i begyndelsen, og brug det altid om aftenen. Når din hud vænner sig til de aktive ingredienser, kan du langsomt trappe op.

Slut desuden altid af med fugtighedscreme, så din hud er beskyttet og velfugtet. Det leder os til næste punkt.

3. Brug en creme, der passer med dit serum

Når du har fundet dit serum, kan det være en god idé at optimere din rutine ved at vælge en creme fra samme brand, så dine hudplejebehov bliver opfyldt.

Sammen med Biotherms Blue Retinol Night Serum kan du bruge Blue Pro-Retinol Cream, Blue Therapy Uplift Cream eller Cera Repair Barrier Cream. Alle tre cremer er formuleret med Life Plankton, Biotherms nærende signaturingrediens.

Biotherm Blue Retinol Night Serum

Biotherms nyeste serum indeholder aktive ingredienser, der supplerer hinanden, så hudplejen bliver så effektfuld som muligt. Retinol minimerer hudens tab af elasticitet og samarbejder med den anden kerneingrediens, Life Plankton, der booster hudens regenerering. Det er desuden fugtgivende, udglattende og så er serummets formel vegansk*. Læs mere om Blue Retinol Night Serum lige her.

*Uden ingredienser af animalsk oprindelse

Læs også