https://imgix.femina.dk/media/89cf49e64c3e4219a02506da04416740.jpg
Skønhed

10 tips til anti-ageing

3. maj 2011
af Rikkemaija
Foto: Istockphoto
Rikkemaija er FEMINAs livsstilsmentor. Her giver hun dig sine 10 bedste tips om anti-ageing. Du skal bl.a. huske at få nok vand, søvn og sex

1. E-vitamin er en stærk antioxidant, som er god for at bevare et ungt udseende, da E-vitamin mindsker cellernes evne til at forældes. Husk at tage det sammen med fedtopløselige fødevarer for at det kan optages ordentligt i tarmen.

2. Sundt fedt, som i sunde olier, er den perfekte fugtighedslotion.Fugt dig selv med sunde lækre olier, det gavner alle kroppens celler, også dine hjernecellers adfærd, og holder din hud smuk og elastisk. Tag dine olier som shots, eller bland dem i din smoothie eller juice.

3. Undgå solens skadende stråler, men få nok af lyset og varmen. Solen er fantastisk, og den hjælper os med at danne D-vitamin, men den udtørrer også vores hud og kan skade den med pigmentforandringer og solskoldninger.

4. Mad. "Du bliver, hvad du spiser". Den sætning har altid holdt stik. Den bedste mad, du kan give din krop, er "levende mad". Dvs. al mad, der ikke har været igennem en masse forarbejdning, altså at en masse mennesker eller maskiner har pillet ved den, inden du skal spise den. Økologi er toppen af kransekagen, det giver dig endnu flere vitaminer og mineraler.

5. Din hud. Påfør den lækre økologiske produkter, som ikke har indflydelse på dine hormoner, og som du kan stå inde for, så har du hjulpet dig selv og din krop med ikke at skulle rydde op efter lige så meget, som hvis du bruger skadelige produkter med masser af parabener og parfume.

6. Motion. Din krop er som en maskine. Uden at blive brugt står den og ruster, giver underlige lyde fra sig, hvis den endelig bliver brugt, og går i forfald. Kroppen er det mest gennemtænkte værktøj i universet, og det eneste, den vil, er at få lov at blive brugt. Som bonus giver den dig mere energi og et flottere udseende, nu og på lang sigt. Så motionér så tit som muligt, det giver dig en flot holdning og et langt liv.

7. Tanker. Hvad tænker du om dig selv? Fortæl dig selv hver dag, at du er smuk, og du elsker dig selv, det forynger og mildner dig. Det er den nemmeste og billigste anti-ageing, du kan få. Nyd dig selv, vær god mod dig selv, ros dig selv, og du vil se dit ansigt forandre sig.

8. Vand udgør langt over halvdelen af, hvad vi består af. Skyl alle dine affaldsstoffer ud, så de ikke sætter sig som appelsin hud, bumser og rynker. Drik dig frisk, ung og spændstig. Du har brug for ca. 2 liter om dagen. Du kan evt. putte agurk, citron eller ingefær i.

9. Søvn er derfor lige så vigtigt som dine vågne timer. Din krop skal lade op, men på trods af det arbejder den faktisk også om natten med alt det, du har udsat den for om dagen. Den rydder op i alle de bakterier, der er kommet, så du ikke får f.eks. influenza, den reparerer dine celler og sørger for, at dit stressniveau går ned, for bare at nævne nogle områder. Sov med god samvittighed, og nyd effekten på dit velvære.

10. Sex er den reneste nydelse, vi kan opleve. Under sex udskiller vi endorfiner, som er vores lykkehormon. Så sluk fjernsynet, find stearinlys frem, og nyd hinanden. Det er det bedste anti-age-trick.

Relevante links
Er du sund i solen? Test dig selv

Ånd dig til en timeout

Læs også