https://imgix.femina.dk/media/7b3525c397ec4c2f96bb9ca1fffd22b4.jpg
Skønhed

10 hurtige til René Fris

12. oktober 2009
af Sanne Hukiær Christensen
Han har allerede en hårproduktlinje i sit eget navn, og med sin solide viden om skønhed har han nu også plantet en René Fris-hudplejeserie på markedet. Som frisør og hårstylist og forfatter til bøgerne ”Kvinde, plej din krop” og ”Mand, tæm din krop” har han gjort forskønnelse af andre mennesker til sin levevej

Hvad er den vigtigste hår-trend denne vinter?
Det er meget individuelt! Der er ikke en altoverskyggende trend som dengang, hvor hver anden kunde kom og bad om at få "en Meg Ryan". Men efter et langt stykke tid, hvor vi har været rigtig gode til de korte frisurer med Rihanna og Victoria Beckham i spidsen, kommer det lange igen. Inspirationskilden er ligesom inden for tøjmoden 80'erne - med touperinger og lange etager. Når det er sagt, vil jeg igen understrege, at folk mere og mere danner deres egne trends og ser på, hvad der klæder dem.

Hvad er den vigtigste makeup-trend denne vinter?
Hud, hud, hud… Der har været masser af "naturel hud" på catwalken de sidste par måneder. Og de røde læber har også været der big time!

Hvad er det særlige ved dine nye hudplejeprodukter?
Jeg er selv meget allergisk over for stærke, olierede, kraftigt duftende og tykke cremer, så min nye serie er det helt modsatte. Det er en meget ren, mild og neutral linje uden en masse parfume og andet lir. Produkterne kan det, de skal - uden at overdrive!

Hvordan forfrisker man lettest et træt og mat vinterlook?
Man ta'r sol! Nej, he he.. En bronze-selvbruner er mit absolut bedste bud! Den er et hit en vintermorgen, den er et hit efter ti timers flyvetur.. Den er altid et hit, hvis man trænger til en hurtig opfriskning.

Hvordan bliver man festklar uden en stylist ved hånden?
Hvis man er helt lost, er nettet jo fantastisk! Jeg ville lave noget research på gode festfrisurer, -makeup og -tøj på nettet, og så ville jeg holde mig til sikre farver for at undgå at komme på glatis. Så kan man altid lege med tilbehøret for at skabe et mere chikt og festligt udtryk - bruge et gulvlangt tørklæde, en fantastisk halskæde eller samle kjolen på en spændende måde i siden. På makeup-fronten ville jeg også holde mig til det sikre og køre knald på mascaraen, men droppe eksperimenter med den store farvepalet - hvis man altså ikke har træning i dramatisk makeup. Hvad angår håret, synes jeg altid, det skal samles bagi på en eller anden måde, hvis den står på fest og farver, og det er jo nemt at lave en hestehale og så eksperimentere videre derfra.

Hvis du var kvinde - hvilke områder af dig selv ville du så have størst fokus på at pleje?
Hænderne! Kvindens hænder signalerer SÅ meget og er en stempling på mange punkter. Femininiteten og personligheden kan læses ud fra, hvor velplejede hænderne er.

Hvad forsømmer kvinder mest i dag på skønhedsfronten?
Den er svær. Det er som om, danske kvinder er bange for at gøre for meget ud af sig selv. De vælger jeansene frem for kjolen og vil gerne signalere, at de er laidback. Men det kan altså godt blive en anelse for nedtonet. I forlængelse af det har de også mange "helligdage". De er gode til at lappe udenpå, men det der med at bygge op indefra… - der kunne de altså lære noget af de amerikanske kvinder, som dyrker diverse forskønnende behandlinger og får ordnet negle hver tredje uge. Det er god stil!

Hvor er det vigtigst at sætte ind, hvis man kun har fem minutter til rådighed om morgenen?
Jeg synes, det er vigtigst at have de indre ting på plads. Hvis jeg som kvinde kun havde kort tid og skulle vælge mellem bad og makeup, ville jeg helt klart vælge badet. Der er ikke noget være end at gå og have paranoia over, om man nu lugter godt. Det inderste er det vigtigste.

Hvor lang tid bruger en så flot mand som dig dagligt på udseendet?
Aaaaah, nu stopper du, ha ha.. Jeg bruger faktisk ikke særlig lang tid! Jeg får altid at vide, at jeg er enormt hurtig, men jeg har jo bare mine rutiner: jeg børster tænder, går i bad, bruger en body soap og en face soap.. Mit hår krøller for vildt og er totalt ustyrligt, men jeg har opgivet at gøre så meget ved det (siger manden, hvis hår altid sidder ganske upåklageligt!). Jeg vasker det bare to gange ugentligt og bruger styling-cremen fra min egen serie i vådt hår hver morgen. Jeg føner det kun, hvis jeg skal på tv!

Hvad er det fede ved at være mand i forhold til skønhedspleje?
Vi slipper jo for makeuppen og kampen med det lange hår - to store tidsrøvere hver eneste morgen. Men vi har også ting, der skal ordnes - ting, som i hvert fald bør blive ordnet!

Læs også: Trin for trin guide til opsat hår

Læs også