https://imgix.femina.dk/media/article/shutterstock_229419709.jpg
Stil

Sådan vælger du den rigtige udskæring til din figur

19. april 2018
af Nadia Laas Hansen
Den rigtige hals-udskæring kan gøre underværker for din figur. En V-hals får dig til at syne smallere, og en bådudskæring markerer. Hvilken er den rigtige til dig? Bliv klogere lige her.

Udskæring: V-hals

https://imgix.femina.dk/second_female_wi15_sharon_blouse_dkk599.jpg

Denne udskæring klæder nærmest alle, fordi den letter overkroppen, får ansigtet til at se smallere ud og desuden flytter fokus fra maven. Faktisk får den endda taljen til at syne mindre, fordi V’et åbner op og gør hele overkroppen mindre kompakt. V-udskæringen er også god, hvis man har en kort hals, da den rent visuelt har en forlængende effekt, og så kan den give indtryk af bredere skuldre, hvilket kan skabe harmoni for dig med brede hofter og smalle skuldre. Jo dybere udskæringen er, jo længere syner halsen, og særligt slå-ombluser eller kjoler er flatterende. Er du ikke så vild med at vise for meget kavalergang, kan du kombinere den dybe V-hals med en undertrøje i en lys nuance.

!Tip til dig med en stor barm: En åben udskæring er flot til en stor barm, da den får overkroppen til at syne lettere. Vandfaldsudskæringer og halternecks skaber fylde på en lille barm

Læs også: Snyd dig til en større barm - lad din udskæring og bh arbejde for dig!

Udskæring: Bådudskæring

https://imgix.femina.dk/zara199.jpg

En bådudskæring er bred, men sidder rimelig højt i halsen. Den kombination gør den ideel til smalle skuldre, da den får dem til at se bredere ud. En bluse med bådudskæring og smalle striber på tværs er derfor perfekt til en pæreformet figur, da den skaber balance i forholdet mellem en spinkel overkrop og flotte, brede hofter. Er din figur som en omvendt kegle, hvor skuldrene er brede, og hofterne smalle, får en bådudskæring din figur til at syne mere maskulin. En V-hals eller en dybere rund hals er derimod flot til lige netop dig.

https://imgix.femina.dk/samsoesamsoe_agnestee_6519_totaleclipse_400dkk.jpg

Der er stor forskel på den runde halsudskæring, som findes i massevis af varianter. Den klassiske, der sidder til i halsen, fungerer godt til dig med en lang hals, da den opdeler hals og overkrop og dermed skaber harmoni. Har du en stor barm, er den dog mindre flatterende, da den får barmen til at se større ud. En dyb runding eller en dyb firkantet udskæring åbner derimod op og letter en stor barm, samtidig med at den får skuldrene til at se smallere ud. Mellemvejen, som er en udskæring, der skærer under kravebenene, er flot til de fleste og perfekt til hverdag, da den er åben uden at vise så meget hud.

Udskæring: Høj hals

https://imgix.femina.dk/modstr_m_ps16_judith_navy_night_dkk_550.jpg

Den lister sig ind og ud af modebilledet, og de seneste år har den hittet stort i form af rullekraven. Ikke kun fordi den luner i årets kølige måneder, den har også en visuel effekt, som mange kan nyde godt af. Den høje hals får dig nemlig til at syne et par centimeter højere, end du er. En turtleneck, der er tanden kortere i halsen, har en lignende effekt. Den høje hals fungerer bedst til dig med en mindre barm. Har du en stor barm og samtidig en kærlighed til højhalsede bluser, kan du vælge en i et tyndt materiale og kombinere med en lang cardigan og et bælte i taljen eller en taljeret jakke, der bryder blusens flade.

Få flere modetips med Q - få et godt abonnementstilbud her!

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_-_nye_2016-1.jpg

Læs også