Frakke kropsform
Stil

Sådan vælger du den rigtige frakke til din kropsform

31. oktober 2017
af Ditte Vallø
Foto: Shutterstock + PR
Bare fordi en frakke er praktisk, behøver den ikke være kedelig! Vælg derfor gerne en, der ikke bare holder dig varm, men som også passer til din personlighed og krop.

Vælg den rigtige frakke til din kropsform

1. Æbleform: A-snit og talje

Gå efter frakker i A-snit og frakker, der går lidt ind i taljen. Længden må hverken være for kort eller for lang, vælg derfor gerne en frakke, som slutter lige under numsen eller midt på låret (og meget gerne en, der er længere bagpå end foran). Dette er med til at markere din talje samt vise dine lækre ben.

Æbleform

Grøn frakke med pink pelskrave fra Zizzi til 799,95 kr. Fås op til str. 56. Uldjakke fra Ellos til 999 kr. Fås op til str. 52. Blå frakke fra Violeta by Mango til 1299 kr. Fås op til str. XL

2. Stolpeform: Klassisk og lang

Er du høj og går lige op og ned, så gå efter en klassisk lang frakke, der kan holde dine lange lemmer varme. Klassisk behøver ikke betyde enkel eller ensfarvet, så leg gerne med struktur og farver, men undgå frakker med for meget fylde på skuldrene, (det kan få dig til at se firkantet ud).

Stolpeform

Frakke med tern fra My Little Curvy Love til 2999 kr. Fås op til str. 54. Mørkeblå frakke fra Zizzi til 1000 kr. Fås op til str. XL. Lyserød frakke fra H&M til 699 kr. Fås op til str. 56.

Flere frakker? Bliv inspireret her

3. Pæreform: Volumen øverst

Har du mere fylde forneden end foroven, så udlign forskellen med frakker, hvor voluminen er lagt på toppen (som f.eks. et bredt revers). Eller gå efter dobbeltradede frakker i militær-/maritimt look med skarpt udskårne skuldre.

Pæreform

Mørkegrøn frakke fra Ellos til 999 kr. Fås op til str. 52. Imiteret pelsfrakke fra Violeta by Mango til 999 kr. Fås op til str. XXL. Sort frakke fra Ellos til 999 kr. Fås op til str. 60.

4. Timeglasform: Understreg taljen

Har du timeglasfigur, så gå efter frakker med elastik eller bælte i livet, som understreger din talje og fremhæver din feminine figur. Har du en fyldig barm, så pas på med knap- og stolpelukninger i dårlig kvalitet, da de ofte har det med at give sig og blive løse, så din frakke ikke kan lukkes ordentligt.

Timeglasform

Beige frakke fra Ellos til 1299 kr. Fås op til str. 52. Mørkeblå frakke fra Ellos til 799 kr. Fås op til str. 52. Ternet frakke fra Violeta by Mango til 999 kr. Fås op til str. XXL.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også