https://imgix.femina.dk/media/12408ba78472419da3c502654d7ef5d5.jpg
Stil

Sådan undgår du fejlkøb i klædeskabet

20. marts 2012
af Nina Bendixen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Få stylecoachens 6 gode råd til, hvordan du undgår at fylde garderoben med fejlkøb

Føler du, at du bare aldrig har noget at tage på, selvom din garderobe bugner af tøj, tasker, støvler og accessories? Så vil din pung og din garderobe helt sikkert have gavn af stylecoach Tini Owilds gode råd til at undgå fejlkøb.

- Det problem, jeg oftest hører om, er, at folk får købt en masse tøj, som de aldrig får brugt. Der er rigtig mange penge at spare, hvis man bliver bevidst om, hvad der er i ens klædeskab, og hvad der mangler, siger Tini Owild til Alive.dk.

Tini Owilds 6 gode råd mod fejlkøb

1. Overblik
- Start med at få overblik over din garderobe, så der ikke hænger en masse tøj, du ikke bruger. Det ubrugte tøj skygger for det, du reelt går i, og så køber du ind i blinde og får måske noget med hjem, som du har i skabet i forvejen. Så, ryd op. Skil dig af med det, du ikke bruger.

2. Lav en liste
- Når du har renset ud og været kynisk, vil din garderobe sandsynligvis være halveret. Lav så en liste over, hvad der mangler. På den måde får du nemmere ved at shoppe ting, som kan blive til flere sæt tøj.

3. Træk i håndbremsen
- Man kan godt blive revet med af tilbud eller trends. Men tænk over, om du synes tøjet var en god idé, før det kom på tilbud. Det bliver ikke et bedre køb af at blive billigere. Man kan også blive overtalt af ekspedienten eller en velmenende veninde. Men ekspedienten er jo til for at sælge, og din veninde har måske ikke samme smag som dig. Mærk efter i dig selv om rådene giver mening for dig. Sov på det og mærk så efter, om du brænder for det næste dag. De fleste gange har man glemt det. Så det gælder om lige at trække i håndbremsen.


4. Tænk i helheder
- Man glemmer ofte at tænke i helheder. Hvad passer egentlig til det, jeg har i forvejen? Passer det kun til én ting, eller vil jeg kunne sætte det sammen med flere ting og dermed få flere sæt ud af det? Hav det med i dine overvejelser.

5. Skift stil langsomt
- Mange har et ønske om at ændre stil. Men det der ofte går galt er, at de starter alt for voldsomt med den forandring. Hvis du normalt går i meget afslappet tøj og gerne vil være mere feminin, skal du ikke starte ud med en storblomstret kjole fra Noa Noa. Så start med lidt mindre. Det kunne i stedet være med et blomstret tørklæde eller et lyserødt bælte. Hvis man går fra 0 - 100, så virker det sjældent.

6. Køb ikke for krævende tøj
- Det dur ikke at købe noget tøj, som kræver, at du skal rense det, stryge det eller vaske det i hånden, hvis du ved, at du aldrig får det gjort. Så ender den jo bare i vasketøjskurven på ubestemt tid. Kend dig selv og lav en regel om, at du ikke køber noget krævende tøj, hvis du ikke kan overholde kravene.

Læs også