https://imgix.femina.dk/media/9bea3a89d6754e6d8f20366d467792af.jpg
Stil

Så din 2. afgrøde i haven nu

21. juli 2009
af Redaktionen
Foto: Shutterstock
Du kan stadig nå at udnytte køkkenhaven, nu hvor der er ledig jord efter den første høst af tidlige kartofler, jordbær, salat m.m.

De fleste haver har nået det punkt, hvor der i køkkenhaven bliver ledig jord efter tidlige kartofler, høst af løg, ærter, spidskål, salat, dild, persille og rydning af gamle jordbærarealer.

Og det gælder bare om at udnytte den ellers bare plet jord til endnu mere hjemmedyrket grønt. Du kan nemlig stadig nå at så anden afgrøde i form af salat, majroer, dild, koriander, bladbede, orientalske bladgrønsager. Du kan også lige nå at så et sidste hold bønner og gulerødder. Eller du kan så honningurt, boghvede, vikke og kløverarter, som kan dække arealet og nå og blomstre i sensommeren. Det skriver havenyt.dk

Det er bl.a. nu allersidste chance for at så salat, hvis du satser på, at de skal give fuldt udviklede salathoveder i efteråret. Brug de sorter, som udvikles hurtigt. Med andre ord de sorter, som først gav salat i foråret. Du kan også så en række almindelige rucola - men kun en lille række, da det endnu er så tidligt, at man måske kan risikere, at den går i blomst. Først i august skal du så til efterårshøsten.

Læs mere på Havenyt

Det kan du stadig nå at så i din have:
  • Salat
  • Dild
  • Majroer
  • Orientalske bladgrønager som tatsoi, pakchoi, mizuna og sennep.
  • Basilikum kan man også nå at så et nyt hold af til drivhuset.

Læs også