https://imgix.femina.dk/media/article/modeuge-carmakoma.jpg
Stil

Modeuge: Til kamp for et nuanceret skønhedsideal

29. januar 2014
af Rikke Lund
Oplev et ukonventionelt catwalkshow, når den danske designvirksomhed Carmakoma inviterer til et inspirerende show under Copenhagen Fashion Week. Det vil måske nuancere dit billede af skønhed

D. 30. januar kl. 15 er det ikke syletynde modeller, der indtager catwalken for at vise den nye kollektion fra det danske mærke Carmakoma. Det er kvinder op til str. 48. Grunden? Carmakoma og LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade – vil give de danske kvinder et mere nuanceret skønhedsideal.

Et stort pres

Skønheds- og kropsidealet for kvinder er blevet markant tyndere de sidste 100 år. En slank og veltrænet krop er ikke kun et mål for skønhed, men signalerer også den rigtige livsførelse og et tjekket og velkontrolleret selv. Der ligger et stort pres på at føre det rigtige og sunde liv. Det betyder, at mange kvinder oplever at blive sat i bås eller udvikler et negativt selvbillede.

”Hos LMS ser vi resultatet af denne udvikling. Og det er derfor vigtigt med et modstykke hertil, hvilket netop er tanken bag det nye samarbejde mellem LMS og Carmakoma. Begge parter har et grundlæggende ønske om at styrke kvinders selvværd og har hidtil gjort en indsats på hver deres måde. Med det nye samarbejde håber vi at opnå synergi og at sætte en positiv udvikling i gang,” siger formanden for LMS, Anne Minor Christensen.

Nye rollemodeller

Den utraditionelle catwalk skal være med til at vise diversiteten af kvindelig skønhed i alle former og give kvinder en større referenceramme at identificere sig med. Stærke og selvstændige kvinder, der har det godt med at have former og kurver, skal agere rollemodeller for andre kvinder. Et eksempel på sådanne rollemodeller er modellerne i Carmakomas show.

”Carmakoma er drevet af værdier om fordomsfri glæde ved mode. Mode skal ikke handle om at skabe modeofre, der ligger under for idealer, der er umulige at leve op til. I stedet skal moden give mulighed for at udtrykke sig selv på måder, som passer til ens personlighed og humør. Derfor skal tøjet passe til kroppen og ikke omvendt,” siger kreativ direktør hos Carmakoma, Heidie Lykke.

Vil du se Carmakomas catwalkshow? Så mød op på Hovedbanegården(under uret) d. 30. januar kl. 15.

LÆS OGSÅ: 7 do’s and dont’s til plus-size størrelser

Læs også