tøjstativ
Stil

Modebrevkasse: Hvordan får jeg flere farver ind i min garderobe?

30. november 2018
af shoppingredaktør Line Sekula
Foto: PR og Panthermedia
Mange af os føler os bedst tilpas i neutrale farver som sort, grå og hvid. Men hvordan får du flere farver ind i din garderobe på en måde, så du stadig føler dig tilpas? Moderedaktionen guider her.

Spørgsmål:

Jeg ender tit i farver som grå, hvid og sort, for dem ved jeg, passer sammen. Kan I give mig inspiration til lidt flere farver og farvekombinationer, jeg kan bruge til min garderobe uden at gå helt farveamok?

Løsning:

Vi har alle forskellig stil, og nogle af os er bare ikke til stærke pangfarver og vilde mønstre. Og det er helt okay – der er ingen, der siger, der SKAL være knald på farverne i dit klædeskab.

Men du kan starte med i finde tilbehør (tørklæder, støvler, bælter etc.) i gyldne farver, støvede pasteller og blålige toner, der alle passer godt til grå, sort og hvid.

Hvis i det hele taget, at støvede pasteller og jordnære farver er lettere at kombinere med en ”farveløs” garderobe end deciderede pangfarver.

Sæt 1: Sporty look

Erstat det sorte i garderoben med mørkeblå nuancer i stedet. Det gør det nemmere at mixe med andre farver, da kontrasten er lidt blødere. Lad selve outfittet være i rolige farver, men vælg dit tilbehør som den farvede del. Det er nemmere at mikse én kontrastfarve med en pastelfarve, så lad være med at bevæge dig ud i at mixe flere stærke kontrastfarver.

https://imgix.femina.dk/modebrevkasse-sporty.jpg

Frakke fra Mango, 999 kr.

Jeans fra Won Hundred, 1.000 kr.

T-shirt fra Mads Nørgaard, 200 kr.

Sko fra Adidas, 749 kr.

Blazer fra Arket, 1.200 kr.

Taske fra Decadent, 2.800 kr.

LÆS OGSÅ: Modebrevkasse: Hvilken efterårsfrakke skal jeg gå efter i år?

Sæt 2: Hverdagslook

Farver bliver mindre tydelige og nemmere at lege med, hvis de kommer i form af print. Start med at vælge print, der højst indeholder to forskellige farver. Lad en del af dit tilbehør være i samme farve, så farven går igen. Det gør dit look roligere for øjet.

https://imgix.femina.dk/modebrevkasse-hverdag.jpg

Bukser fra Arket, 649 kr.

Skjorte fra Second Female, 699 kr.

Sæt 3: Feminint look

Eksperimentér med støvede pasteller; de er ofte lettere at sætte sammen end stærke farver. De støvede pasteller fungerer rigtig godt om sommeren, men er også gode at bruge om vinteren modsat de stærkere farver.

https://imgix.femina.dk/modebrevkasse_feminin.jpg

Strik fra H&M, 499 kr.

Taske fra Whyred, 1.700 kr.

Nederdel fra Zara, 449 kr.

Uldstrømper fra Ganni, 250 kr.

Skjorte fra H&M, 249 kr.

Sko fra Gestuz, 1.999 kr.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også