sommerkjoler
Stil

Modebrevkasse: Hvilken type sommerkjole skal jeg vælge, hvis jeg mangler talje?

19. juli 2018
af Line Sekula, moderedaktionen
Foto: PR
Hvilken type sommerkjole giver talje og former, hvis man mangler lidt kurver? Feminas moderedaktion giver her tips og bud på gode sommerkjoler.

Spørgsmål:

Jeg er på udkig efter en sommerkjole, men jeg har ikke specielt meget talje fra naturens hånd, og derfor synes jeg tit, jeg kommer til at se mærkelig ud i kjoler. Enten bliver jeg helt formløs, eller også fremhæver de min manglende talje. Hvilken type sommerkjole skal jeg vælge?

Charlotte, 36 år

Løsning:

Du skal lede efter kjoler, der giver, hvad man kan kalde en ”falsk” talje. Kjoler som slå-om kjolen og kjoler, der bliver skåret lidt under brystet, er rigtig gode til at fremhæve taljen.

Slå-om kjolen er et af sommerens helt store hit, og den fås i alle snit, længder og prints. Den fungerer godt til at fremhæve taljen, da den bliver bundet i taljen og bliver strammet ind. Lige præcis denne kjole er blevet sådan et stort hit, fordi den kan bruges til alle lejligheder: Til hverdag på jobbet med et par jeans indenunder, på stranden med en stråtaske, og til sæsonens fester med festligt tilbehør.

Kjoletypen, der skærer under brystet er rigtig populær lige nu - især i materialet linen (også kaldet hør), og sammen med den romantiske form, leder det tankerne hen på en stil à la ”Det lille hus på prærien”.

Hvis du ikke er helt til den romantiske kjole, kan du mixe det feminine med det rå eller sporty ved at iføre dig støvler eller sneakers.

Du skal undgå:

Uanset hvor skøn den løse flagrende maxikjole er, så skal du undgå den, hvis du gerne vil fremhæve din talje. Den lange maxikjole skjuler nemlig alt fra talje til ben og viser derfor ikke dine kvindelige former.

LÆS OGSÅ: 11 skønne sommerkjoler under 500 kr.

Her er 13 sommerkjoler, der passer til din kropstype:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også