commuter trend
Mode

Du er åbenbart trendy, når du slæber din propfyldte taske ind i bussen

11. april 2024
Malin Iden, kk.no. Oversat af redaktionen
Foto: Firstview/Shutterstock/Ritzau Scanpix
Ifølge det amerikanske modemagasin er det pendlerne, der er fokus på i modebilledet lige nu.

Da Miu Miu præsenterede sin SS24-kollektion i 2023 til modeugen i Paris, kunne flere modeller ses holde store lædertasker, der var fyldt til randen.

Taskerne kunne ikke lukkes og havde f.eks. enten en hæl eller en top hængende udenfor.

Efter showet fik kollektionen stor opmærksomhed på sociale medier, og ifølge det amerikanske modemagasin Harper's Bazaar kunne flere brugere genkende sig selv i kollektionen. For det er ikke usædvanligt, at folk i dag pakker alt fra deres frokost og computer til måske træningstøj ned i deres taske, inden de skal på arbejde. Og hvis alt dette skal pakkes, bliver tasken hurtigt fyldt op.

Det blev altså en trend at fokusere mere på pendlerne og folk på farten med flere ærinder på én dag hos designere og i de store modehuse.

Så nu er det "commuter core", der er blevet populær. En trend, der både fokuserer på tøj og tilbehør, der er praktisk, behageligt og funktionelt til den daglige pendling til og fra arbejde.

Harper's Bazaar skriver blandt andet, at

– "Commuter core" er blevet mere end bare en viral trend.

På catwalken i foråret 2024 fremviste flere modehuse og designere tøj og accessories, der passer ind i en pendlers garderobe. Det gælder ifølge modemagasinet designere som Raul Lopez fra Luar, Jane Wade, Rachel Comey, Phillip Lim og Daniella Kallmeyer.

Allerede i oktober sidste år blev det i flere modemedier beskrevet, at hjemmekontoret ikke var kommet for at blive for alle, men at der i stedet var fokus på "corpcore-trenden", hvor vi fik en smagsprøve på, hvordan vi skal klæde os på kontoret i fremtiden.

"Corpcore-trenden", hvor der er fokus på kontorstilen, blev blandt andet vist frem hos det tyske modehus Hugo Boss, som, ifølge modehuset selv, kom med et twist på den traditionelle kontorstil.

Denne artikel blev første gang bragt af KK.no, der også er ejet af Aller Media. Dette er en oversat og redigeret version.

Læs også