Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mode

Betty Bitschlap har en garderobe, der er vildere end de flestes: "Verden kunne godt bruge lidt mere feminin energi"

13. marts 2024
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Ally
Garderoben rummer alt fra perledryppende couture direkte fra Paris til en nittebesat læderjakke hjemme hos Anders Bilberg. Det er nemlig alt sammen med til at bringe hans alter ego til live, som er en af landets mest kendte dragqueens. Se tredje afsnit af feminas videoserie "På Vrangen" her.

Hjemme hos Anders Bilberg står en garderobe, der er mere kontrastfyldt end de flestes – og som mange, der har en svaghed for ekstravagant tøj og høje hæle nok ville være misundelig på.

Anders Bilberg er nemlig nok bedre kendt som sit drag-alias Betty Bitschlap, der ikke bare er hjemmevant på en scene med vilde looks og en mikrofon i hånden, men også er et kreativt frirum. For ”Betty tillader mig at se ud og være præcis som jeg vil,” fortæller Anders Bilberg.

Og det er særligt gennem moden, at Betty Bitschlap kommer til live. Om så det er gennem punkede, rå detaljer og tårnhøje stripperhæle eller gennem eksklusiv haute couture, som var det taget direkte fra Paris’ catwalks.

Se det tredje afsnit af "På Vrangen" i toppen af artiklen, og bliv klogere på, hvordan Anders bliver til Betty, hvilken rolle moden spiller for drag-artisten i at bringe fantasien til live og se noget af alt guldet, som garderoben gemmer på.

På Vrangen

Tøj er ikke bare tøj. Det er verdenshistorie, det er kulturelle koder og det er personlige minder.

Gennem otte afsnit tager vært Christoffer Mygind Juul dig med hjem til kendte danskere, der lukker dig ind i deres garderober og fortæller historierne bag deres tøj.

Mød blandt andre Rosa Lund med powersuits, der gemmer på politiske budskaber, dragqueen Betty Bitchslap med glimmer, nitter og parykker og podcastvært Line Kirsten med sit livslange forhold til strik.

Se alle afsnit på Femina.dk eller i Ally-appen

Læs også