Stil

Makeover: Sådan bruger du mønstre på en god måde

16. juni 2017
af Eva Helmbæk
Foto: Bo Lynge. Hår: Dennis Knudsen private by Vickie Zoe. Makeup: Glo Minerals/Vickie Zoe
Nanna på 37 år er faktisk mønster-skræmt og går mest i grå, sort og hvid. Men til feminas makeover giver stylist Eva Helmbæk Nanna tip til, hvordan hun kan bruge mønstre, uden at hendes look bliver rodet.

Nanna lærte at bruge mønstre til feminas makeover

Hvem: Nanna Rasmussen, 37 år og fra Støvring.

Tøjstørrelse/højde/vægt: 40-42/162/78.

Stil: Sort og grå basisstil.

Børn: En pige på 10 år.

Fritid: Nyder at være sammen med familie og venner; er lige flyttet tilbage til Danmark efter 15 år i Frankrig og er stadig rigtig glad for fransk kultur.

Uddannelse og job: Fransk og international business studies; freelance oversætter.

3 gode tip

1. Du skal væk fra alt det sorte og vælge mønstre og print til din nye stil. Når du bruger mønstre er det et vigtigt tip er at holde hele outfittet i samme farveskala, så du får et roligt og sammenhængende look.

2. En buksedragt er flot til dig, den samler din krop.

3. Husk at vælge lette materialer, som falder blødt på din krop.

Makeup-råd fra Glominerals

Nanna har tør hud, og derfor er det vigtigt, hun bruger dagcreme, natcreme og øjencreme. Vicky fra Glominerals starter med at lægge en primer efterfulgt af en let foundation, som lægges på lidt ad gangen, indtil den ønskede dækning er opnået. Blush på det højeste punkt på kindbenet fremhæver ansigtet og giver friskhed. Vicky råder Nanna til at bruge farver som sart koral-brun og lyse cremefarver på øjnene – de vil nemlig være flotte til hendes blå-grønne øjne. Vicky lægger en lys øjenskygge på hele øjenlåget for at åbne op og den koral-brune farve i globelinjen for at give dybde. Til slut lægges sort mascara på vipperne, som påføres fra roden af øjenvipperne og opad i zigzagbevægelser. Concealer duppes på som highlighter under øjenbrynet, langs næseryggen, i inderste øjenkrog og under øjet for at lysne, og til sidst får læberne en koral lipgloss, der giver farve og glans.

LÆS OGSÅ: Makeover: Dette tøj kan du bruge på flere måder

Makeup-tip

Glominerals’ eye-primer er en antiage-primer, som bruges under øjnene. Den minimerer fine linjer og giver en let opstrammende effekt.

De 3 bedste fra Glominerals

1. Jævn og mattér huden med Mattifying Primer, som giver et fint ensartet look uden at udtørre huden – bruges før foundation, 375 kr.

2. Reducér synlig rødme i hudens overflade med Redness Relief Powder, som også indeholder beroligende ingredienser, 365 kr.

3. Giv farve og glød til kinderne med blush i farven Papaya, fås i 14 farver, 275 kr.

Kunne du også tænke dig en total makeover med femina? Se her, hvordan du kommer i betragtning

Frisøren anbefaler

Selv om Nannas hår er ret tyndt, ønsker hun stadig at bevare lidt længde. Hun har de sidste år haft problemer med hårtab og bruger derfor Minoxidil 2 % (en kur anbefalet af en hårklinik i Paris) i håret hver eneste dag. Vicky fra Dennis Knudsen Private by Vickie Zoe starter med at farve håret i en chokoladebrun, som giver dybde og glans. Nanna får også farvet sine bryn, hvilket giver karakter til hendes ansigt. Vicky klipper et stykke af længden og klipper en fast kant for at få håret til at syne elegant og eksklusivt og samtidig få det til at virke kraftigere. Det giver også liv og bevægelse til håret.

Frisørens tip

Kérastase Specifique Aminexil er en hovedbundskur målrettet mod hårtab. Denne kur kan være med til at sætte periodisk hårtab i bero. Brug en ampul hver dag i 6 uger. Gentag behandlingen to gange om året for at sikre optimal effekt. Bruges i tørt eller håndklædetørt hår og skal ikke skylles ud. 10 ampuller, 385 kr.

Adresseliste

Frisør, Dennis Knudsen Private by Vickie Zoe, Studiestræde 57, København K., tlf. 22220524

Glo minerals, tlf. 40 310 315

Kaffe, tlf. 97 21 62 66/ www.kaffe-clothing.dk

Eva & Claudi, tlf. 86336190

Soya Concept, tlf. 73121640

Ilse Jacobsen, tlf. 49704176

Sanne Nordahn, tlf. 26405325

Depeche, tlf. 70229889

Profil Optik, tlf. 36008686

Tamaris, www.tamaris.com

H&M, tlf. 70212200

Komono, tlf. 26744885

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også